Dagens

Snurrade in lite på löpning i förra inlägget, därför blir det en löparbild som dagens lilla tillbakablick. Eller det blev faktiskt två bilder för jag kunde inte bestämma mig vilken jag skulle välja.

Bilderna är från 2007 när jag var på mitt bästa och roligaste träningsläger någonsin. Vi var 5 grabbar som då åkte till Marocko över nyår (nyårsaftonen firades för övrigt i ett garage mekandes med en bil, av olika anledningar). Vi bodde hemma hos en Marockansk familj under 2 härliga veckor.


Jag värmer upp inför ett hårt backintervallpass, skönt underlag och fina omgivningar att träna i. Bilden är tagen av min kompis Emil som stod över just detta träningspasset.


Denna bilden är i slutet av passet, jag sliter för att orka med Mounir, Therence några steg bakom mig. Tror bilden är tagen av min tränare Per.

Kommer inte ihåg exakt vad vi körde för ett träningspass, men det var backintervaller i alla fall. Även fast det kanske inte ser ut som om vi springer i en backe. Hur som helst var det riktigt jobbigt, men jag vill minnas att jag sprang bra och var nöjd efteråt. 

Med 1 minuts marginal till 00.00 så hann jag med dagens foto också :)

Men nu är det sängdags!

Sov gott alla 
22/2

Just siffran 2 (som i rubriken) verkar vara gångbart idag. Sverige blev precis två i teamsprinten. 

Min egen träning idag har innefattat ett löppass på ca 12 km, varav ca 6 km hård snabbdist. Så bra känsla i löpningen har jag inte haft på länge. Dessvärre fick jag ganska ont i slutet av passet, hoppas dock inte det ska vara någon större fara.

Ramlade även idag på en isfläck, snabbt som tusan gick så låg jag där på backen. Tror det såg ganska roligt ut. Två grabbar såg det och frågade om det gick bra. Vilket det gjorde också, fick bara lite ont i knät. Som löpare är ju inte detta underlag helt optimalt, men som träning inför vasan är denna vinter helt perfekt. Fast efter vasan får gärna snön försvinna ganska snabbt. För jag börjar bli allt mer sugen på att springa fort nu...


Vore skönt att kunna jogga på gräs snart :) Här i Italien 06.

Funderar på om jag ska åka iväg på nått träningsläger snart, har fått erbjudande om att följa med till Rom. Och har tackat nej till ett läger i Malaga på grund av att jag inte kunde tacka ja då det skulle beställas flygbiljetter, men funderar nu på att kanske åka dit i alla.Vore skönt med lite sol och framförallt värme.

I morses var det - 23 grader när jag tittade på termometern. Så kallt har jag nog inte varit med om här i Haninge tidigare. Men vilken vacker dag det blev sedan å andra sidan. Önskar att jag kunde varit ute och åkt skidor istället för att sitta inne på jobbet.

Tack och bock/JLDagens

Madeira har kommit i ropet de senaste dagarna, dessvärre inte utav någon bra anledning.

Och när jag hör Madeira så kommer jag genast att tänka på november 2008 då familjerna Löfwing och Gustavsson semestrade där under en vecka. En av dagarna hyrde jag, pappa och Lina en bil för att ta oss upp i bergen och sedan vandra några timmar till den högsta toppen.

Nere vid havsnivån var det molnigt, men uppe i bergen var det strålande sol. Vi vandrade över molnen längs en smal led som på många ställen var direkt uthuggen ur berget. En lite småkittlande upplevelse. Dagen vi hade däruppe är en av de allra bästa och vackraste jag upplevt därför kände jag att en bild därifrån skulle sitta fint. Det blev en motljusbild med moln, bergväggar och spelande växter som ingredienser. Ser nästan lite trolskt ut, Som porten till en sagovärld :) Haha, eller det kanske bara är jag som tycker det?!

Tjolahoooopp!
Halva vasan

Japp idag har jag kört 45 kilometer, dvs halva vasaloppet. Så långt har jag aldrig åkt tidigare under ett och samma pass. Till en början sken solen, men sen började det snö och framförallt blåsa. Blev ruggigt kallt.


Rudans äng i Haninge, 12 varv på den 3.3 kilometer långa rundan blev det. Sen även en annan runda för att få ihop mina 45.

Hade en tanke med dagens pass (förutom att köra ett långpass), det var att köra mig helt tom på energi. Och det lyckades jag väldigt bra med. Var helt skakis i kroppen när jag kom in i lägenheten. Sen öste jag in mat och tog en lång varm dusch. Sedan dess har jag legat i soffan.

Nu är det herrarnas masstart som gäller, en ny medalj till Ferry (förövrigt Sveriges skönaste idrottsman när det kommer till att bli intervjuad, han levererar varje gång!) kanske?

/JL

OS-Guld till Lerdala!

Vilket lopp! Vilken spänning! Vilken underhållning! Bättre än varendra hollywood,- trollywood och bollywoodfilm tillsammans. Och vilket teamwork, så kul att se när både Södergren och Hellner gick upp för att bromsa klungan så att Olsson skulle få ännu större lucka.

Sport när det är som bäst är verkligen helt oslagbart!

OS guld till Marcus från Lerdala (utanför Skövde)! Det är stort, blir säkert en gata uppkallade efter honom där så småningom. Extra kul tycker jag det är då jag tävlade mot honom som junior, lyckades dock aldrig slå han i skidor. Däremot i löpning.

Och Brons till Johan Olsson, trodde aldrig att han skulle orka kriga till sig ett brons när de övriga kom ifatt, efter att ha dragit 14 km helt solo. Imponerande att kunna svara då!

Som jag sa innan loppet Glenn, jag var bombsäker på att han skulle ta en medalj :) Och du gick och la dig istället?! ;)

När det gäller mitt OS- tips på 9 medaljer varav 3 guld så har jag gärna fel, den guldkvoten är ju redan fylld!


NU ska jag sova, helt slut efter den här urladdningen!

Dagens

I går blev det ingen dagens foto av tekniska själ :(

Så idag får jag kompensera det, så slår till med två filmsnuttar!

För några år sedan fick jag upp ögonen för skärmflygning, det ser så otroligt härligt ut att bara kunna sväva omkring uppe bland molnen (vem har inte drömt om att kunna flyga?!). Om tid och pengar tillåter ska jag försöka gå en skärmflygskurs i vår/sommar. 

 
Ser inte så dumt ut va?

Och när jag ändå är inne på skärmflyg (paragliding) så kan jag lika gärna halka över lite till paramotoring också.

 
En lycklig kille som bland annat flyger över lutande tornet i Pisa.

En paramotor fick jag nämligen syn på här i Haninge för några år sedan, jag hade aldrig sett något liknande då. Killen som körde den bara satt högt uppe och tittade ner på oss vanliga dödliga. Jag blev så vansinnigt sugen på att själva flyga omkring sådär.

Någon som vill gå kurs med mig? :)

Tack och Bock

Turdag!

Yes idag har jag gått på tur :)

Inför nyårsturen uppe i Hemavan köpte jag mig ett par turskidor, sedan nyår har dom stått oanvända. De har bönat och bett om att jag ska ta dom med ut. Och idag kunde jag inte stå emot längre. Så tog mina vita åsnes nato combatskidor (speciellt framtagna och utformade för de norska natotrupperna, http://www.asnes.com/ProductDetails.aspx?cat=16), packade en liten ryggsäck och gav mig ut i snöyran, 13 minusgrader.


Lade mig under ett träd och betraktade det från ett annorlunda perspektiv. Ganska häftigt att de smala grenarna bär så mycket snö.Fikapaus, skidorna smälter in bra. På den lilla kullen bakom åkte jag några gånger upp och ner, var riktigt roligt att åka i "pudret", faktiskt ganska skoj att ramla också, för de var mjukt och skönt. Dock blev det ganska blött och kallt efter ett tag.


Té och macka som lite fika


Satte efter ett tag på stighudarna för att få lite bättre fäste. I djupsnön hjälpte det dock inte så mycket. Är förövrigt riktigt nöjd med skidorna!

Efter 4 timmar ute i skogen kände jag mig nöjd och klev in i lägenheten igen. Var riktigt skönt att vara ute, lugnt och fridfullt i skogen. Såg inte en enda älg, eller ett enda rådjur dock som jag hade hoppats på. De enda djur jag såg var en liten nötväcka som sprang upp och ned på en trädstamm.

/ Jocke - som hoppas på en ny medalj i herrarnas dubbeljakt!Dagens foto

Eller ska kanske döpa om det till kvällens foto...

För nu är det ju kväll, en bronskväll. Måste börja med några ord om Anja Pärson, vilken tjej! Igår kraschade hon å de vådligaste i störtloppet, och idag står hon på pallen i kombinationen. Vilken prestation! Det är en stor prestation i sig att ens våga ställa sig på störtloppsstartlinjen dagen efter. Hon har inte varit lika överlägsen (har inte varit överlägsen alls) under säsongen som hon tidigare varit, men räkna aldrig bort henne på ett mästerskap. Snacka om att vara bäst när det gäller. Är övertygad om att hon tar fler medaljer i detta OS.


Jag till vänster Magnus till höger, vackra som i en tavla.

Fotot ovan är tagen av en gammal gammal gubbe som bor i grottan som jag och Magnus klättrade upp till när vi var i Sierra Nevada i mars förra året. Ok det bor ingen gubbe i grottan, men håll med om att det vore bra mycket roligare än att säga som det var att det är självutlösaren som tagit bilden. Hur som helst så var detta en kanondag, ca 2300 meter över havet. Vi var ute och sprang under solen och fick syn på en grotta uppe i berget, vi kunde såklart inte låta bli, utan vi började så sakteliga ta oss upp. Dessvärre var det ingen stor grotta med gångar som vi kunde utforska, utan bara en enda stor sal. Så det blev att ta några bilder och kolla på en vacker utsikt över dalen nedanför Sierra Nevada skiresort. 

Jag gillar denna bilden, vi är inramade i ett mörker.

Snabba cash var en mycket bra film, kul med svenska filmer som är bra. Men grämer mig lite att jag inte läste boken först, för böckerna är ju allt som oftast bättre än filmerna.

Nu går jag och lägger mig, skidskyttet går ju åt skogen.

HEJ!


18/2

Kort träningspass idag, endast 30 min lugn skridskoåkning med stavar. Hann inte med mer.

Nu blir det bio, snabba pengar! Får se om den är så bra som många säger.

Ha en skön kväll!

Dagens foto

Jaa, hur var det då med dagens foto som jag hittade på igår. Var nästan så att jag inte orkade lägga in en bild redan idag, dag 2. Men så dålig kunde jag ju inte vara.

Vad är det för en bild som lyfts fram idag då?

Jo den föreställer min syster Lina, sittandes på Kebnekaises sydtopp. Dvs. Sveriges högsta punkt. Som vi besökte förra året i september. Det var nästan sämsta tänkbara väder med konstant regn i början och vindar på nära 20 meter/sekund och snö som piskade oss i ansiktet uppe på toppen. Det gick bara och titta åt ett håll på grund av det. Utsikten var vit, eller snarare lite grådaskig. Såg i princip ingenting förutom varandra och några meter ner på kammen vi kom från. Lite synd, då utsikten därifrån är något utöver det vanliga.


Lina på Kebnekaises sydtopp! Du är cool syrran :)

Skulle det varit första gången som jag skulle bestiga toppen skulle jag nog inte gå upp i de vädret, och absolut inte ta med Lina upp. Men då jag varit på toppen 2 gånger förut så vet jag någorlunda hur den är formad. Vi tog de sedan väldigt lugnt upp, kröp på alla fyra med stegjärn (skulle inte gå att komma upp säkert utan) under fötterna.

Det är en speciellt känsla att vara på kebnekaise, det är sagolikt vackert, lugnt, fridfullt och storslaget. Sen är det jäkligt mycket stenar och block som ligger där också, så för den som vill se och uppleva det så är Sveriges högsta berg väl värt ett besök :)

Egentligen är det inte så svårt att bestiga berget (beroende på vilken led man väljer upp), det kan dock ta ganska lång tid. Totalt var vi ute i 13.5 timmar. Och det fixade Lina galant, trots att hon var riktigt riktigt trött vissa stunder. Väldigt imponerande! Ett bra bevis för att man klarar mer än vad man tror.

Nu är det dags för mig att sova, har en kul dag att se fram emot i morgon!

Sov gott alla vänner och alla andra som jag inte känner

Träning

Har kört ett riktigt bra pass idag, och när jag gör det så blir jag glad och mår bra. Blev totalt ca 70 min löpning, med 30 min vanlig dist och sedan 40 min snöskor ute i skogen. Körde också 5 x 1 min intervaller, det räckte kan jag säga. Mjölksyran var riktigt tung i låren. Det ligger för mycket snö på marken!


Jobbigt i skogen, gör lite smygreklam för midnattsloppet också.

I morgon blir det nog ett skridskopass med stavar om jag hinner.

Nu håller jag tummarna för sprintåkarna!

/JL

Basket

Var ju på basketmatch igår, det var riktigt kul. 08 Stockholm körde över Solna. Matchen bjöd på några riktigt coola dunkar. Dessvärre fick inte lagets stora stjärna Erik spela något. Men förhoppningsvis blir det fler matcher framöver att titta på.

 
Erik bänkad, men snyggast, coolast och längst i laget är han allt.

Basket

Ikväll ska jag för första gången i mitt liv på en basket match, det är min gode vän Erik som fixat biljetterna. Han spelar i 08 Stockholm, och ikväll möter dom Solna. Ett derby, tror det blir en kul upplevelse!

19.04 är det uppkast.


Dagens foto

Att jag gillar att fota är nog ingen hemlighet, ibland blir det riktigt bra bilder (om jag får säga det själv), försöker tänka på ljus, vinklar och perspektiv. Men jag kan egentligen inte så mycket om fotografering. Ibland ångrar jag mitt gymnasieval, där jag gick Hotel-restaurang (visst jag kan blixtra till i någon gång i köket, men inte så som kameran kan blixtra till), borde kanske gått media istället, men det är lätt att vara efterklok. Fast nu är det i och för sig inte försent att lära mig mer om fotografins ädla konst. Är ju fortfarande ung och snygg :)

I mina datorer har jag tusentals bilder som tagits ute på vandringar, äventyr, träningar, tävlingar och annat som förgyller mitt liv. Och det är ju lite tråkigt att dom bara ligger på min hårdisk (visst har ett gäng ute på Facebook också), så nu tänker jag publicera några här också och skriva lite om dem. Det kan även komma att dyka upp lite små filmsnuttar och bilder som jag hittat på nätet. Bilderna kommer visa platser, personer och annat som har betydelse för mig. Tanken är att få ut en ny bild eller film varje dag. Då jag är lite av en periodare vad gäller uppdatering av bloggen så kanske denna dagliga bilduppdatering hjälper till lite att få ett jämnare flöde. 


Den första bilden som publiceras är en bild från min och Magnus nyårstur uppe i hemavan, den är tagen en bit ifrån södra sytertoppen. Vi hade en helt sagolik dag uppe på berget. I stort sett var det vindstilla, runt 10-15 minusgrader. Solen var med oss till en början, sedan gick den ner i väst samtidigt som månen steg upp. Och där gick vi på en bergsplatå med en solnedgång på ena sidan och en månuppgång på den andra. Det var helt magiskt.

Bilden ovan är tagen just på denna platå, jag vände mig om och fick se Magnus ståendes som en siluette mot kvällshimlen, var bara tvungen att knäppa en bild. Alltså dagens foto. Får se om den rubriken kommer att ändras framöver, tycker den är ganska tråkig nämligen. Får se om min fantasi vaknar till liv och kommer på något roligare.

4:e plats för Hellner igår, starkt. Men 1.5 sek från bronset, retligt!

Jag blev inspirerad av längdåkarna igår, så gav mig ut nu i morses och stakade mig fram 2 mil. Ett härligt pass i nästan helt nygjorda spår nere på rudans äng. Nu är jag aningens trött i armarna.

Gör något bra av dagen, för det ska jag :)

/JL


Hujeda mig

Så spännande det var med damernas 10 km fritt.

Men utgången blev ju bra ur svenska ögon sett. Charlotte, de gulliga monstret (som Anders Blomquist så roligt uttryckte det) vann guldet! Imponerande av Anna Haag att knipa en 4:e plats också. Vilka tjejer, tror att jag är lite småkär i dom :) Fast bara i smyg. Ska bli kul att följa de kommande längdtävlingarna, det ser ljust ut inför fortsättningen!

Varje gång jag ser någon svensk lyckas så känner jag en sådan inspiration att själv träna som en galning igen och satsa stenhårt på att själv även lyckas. Men för tillfället är jag dessvärre ganska långt ifrån den satsningen som skulle krävas...

Dagens träning blev ett snabbstyrkepass på ca timmen. Inget hårt alls, bara lite aktivering av diverse muskler.

I morgon bitti går jag upp tidigt för att åka lite längd innan jobbet.

Och nu håller jag tummarna för Hellner och grabbarna som ska köra 15 fritt, kan bli kul det!


14/2

Det blev bara ett pass dag, ca 3 mil på skidorna.


Mina gamla trottjänare :)


Några konstiga fotspår i snön, verkar som om nån galning med snöskor springer omkring ute i skogen :)

Nu är det OS-mys i soffan!

/ JL

Happy Valentines day

Glad alla hjärtans dag på er!

Och när jag ändå snurrade in på Roxette i mitt förra inlägg så bjussar jag på en skön kärlekslåt med dom!

 

Love is all - Marie sjunger helt sagolikt bra. Och Per kompletterar som vanligt bra med sin röst. Allt med jesus i videon kan ni tänka bort om ni vill, det var bara den bästa versionen av den här låten som jag hittade. Låten är ganska lång, men man behöver egentligen bara lyssna de 4 första minutrarna, sen blir den lite tjatig.

Nu ska jag fira hjärtedagen med att ge mig ut i skidspåret, därefter blir det hallonpaj med vaniljglass. Eller ska jag äta det innan träningen tro? Det vill jag, men nä. Får allt ta och hålla mig.

Ta hand om er!

/JLKrock

Gillar inte alls den krock som sker den 14 augusti.

Midnattsloppet Stockholm vs Roxette:s första spelning i Sverige (Anderstorp) sedan 2001. Typiskt!

 
Roxettes första singel Neverending Love ses ovan, deras första skiva Pearls of Passion kom ut 1986.

Jag har en gång tidigare beskrivit varför min blogg heter som den gör, men kan ju göra det igen.
Run förstår nog de allra flesta, jag springer. Rox, jaa det står för roxette, mitt absoluta favoritband. Och to the top, är inte så svårt att tyda heller, jag strävar ofta uppåt mot toppen.

För den intresserade så släpps biljetterna på tisdag kl 10.00. Och kostar ca 600 kr. Skulle konserten varit nästan vilket annat datum som helst skulle jag åkt för att se dom. Skulle biljetten kostat 6000, skitsamma, jag skulle ha åkt. Fan också!

Nä, efter att ha suttit och sett Roxette youtubevideor i över två timmar så är det nog dags att hoppa i säng.

Godnatt!

Ja Jonna jag vet att du fyller år den dagen också, men 19 är inte så stort ;)

13/2

De senaste dagarna har det inte hänt så mycket här på bloggen har den som varit inne märkt. Bland annat jag själv. Det beror på att det hänt mycket på annat håll. Har inte kommit hem tidigare än 22 någon dag i veckan (förutom igår fredag då det blev stilla mys i soffan). Måndagen var värst då jag kom hem kl 02 efter jobbet. Tisdagen, var jag och Magnus och lyssnade på en föreläsning som Malin Ewerlöf och Kajsa Bergqvist höll, Jag gillar Kajsa, hon är cool. Bland annat berättade hon om när hon slet av sin hälsena bara några veckor innan Aten OS och hennes besatthet att komma tillbaka, ett år efter det krossade hon alla och vann VM - guld. Det skulle egentligen inte vara möjligt att ens hoppa. Vilken prestation!

I onsdags var jag på en Japansk Sushibar på söder med mycket trevligt sällskap :) Och i torsdags var jag ute och åt igen, då med Malin, Tomas och Bianca (som bor utanför Malaga och som jag och Magnus sov några nätter hos när vi var i Spanien i mars förra året) från gamla turismklassen. Även M och B:s pojkvänner var med, båda två ursprungligen från London.

På grund av mycket jobb och socialt umgänge så har det inte blivit mycket till träning i veckan. Endast ett snabbstyrkepass i torsdags. Men har idag varit ute i skogen och sprungit mig trött med mina gamla snöskor. Inte helt lätt att springa nu när det på vissa ställen ligger över halvmetern med snö. Lyckades springa nära 1 timme i alla fall. Blev snöskolöpning idag istället för skidor som jag egentligen borde köra, detta pga att jag har fortsatta problem med ländryggen när jag åker skidor.


Mina gamla snöskor, köpta i den gamla arcteryxbutiken för 200 spänn, ett riktigt kap :)

Kanske inte syns, men mycket med snö = mycket jobbigt!


Trött efter en tuff löpserie

Imorgon ska jag försöka få in dubbla pass, varav ett skidpass.

Och nu är OS äntligen igång! Känns som om det kommer bli några kvällar i tv-soffan framöver. Förövrigt tar Sverige 9 medaljer. 3x3x3 blir valörerna.

Låt inte papegojan köra bussen!

Seedning inför Vasaloppet 2010

Nu är seedningstabellen från söndagens lopp i Skövde. Jag kan konstatera att jag klarade gränsen till startled 3, detta med lite mer än 1 minut. Känns bra, stod ju i led 4 sedan Stråkenloppet för 2 helger sedan. Sverker hade dock inte turen på sin sida, han missade startled 2 med ynka 1 minut.

Seedning inför Vasaloppet 2010


 km

 

Elit

 

1

 

2

 

3

 

4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Billingens Långlopp

Dan Moberg, Ulricehamns IF 2.02.42

42

2.07

2.15

2.23

2.31

2.41

2.51

3.01

3.11

3.26

3.41

Dan Moberg vann loppet,Km hör ihop med 42, elit - 2.07 och så vidare.

Och nu är det mindre än en månad kvar till loppet, men harnågra dagar kvar att träna upp mina klena armar på :)Ska börja med ett gympass lite senare idag.

Och ikväll ska jag på en föreläsning som Kajsa Bergqvist och Malin Ewerlöf håller i. Ska bli intressant att höra.

Ta hand om er!


42 km senare...

Så är jag lite mör i kroppen, men inte alls på samma sätt som när jag åkte stråkenloppet i Mullsjö för två veckor sedan. Då körde jag slut på energi, men idag hade jag energi hela loppet och kunde trycka på hela vägen. Det fattas en hel del styrka i överkropp och armar, med kände mig trots det ganska stark. Var egentligen bara vid första varvningen som jag inte kände mig stark, då funderade jag faktiskt på att bryta, då gick det väldigt trögt. Men att bryta ett lopp, det har jag aldrig gjort. Och ska förhoppningsvis aldrig behöva göra heller.


Två glada och framförallt snygga (haha) skidåkare innan loppet

Resultatet då? Jodå, jag kom i mål på en 45:e plats av 473 startande herrar. Tiden blev 2.29.42. exakt 27 min efter segrande Dan Moberg (som även segrade i Stråkenloppet i Mullsjö, då var jag 40 min efter honom). Så dagens lopp var en klar förbättring. Hoppas på att tiden skall räcka att komma upp i led 3 på vasan. Sverker var idag urstark i stakningen och hamnade på en 27:e plats, 5.36 min före mig. En kort summering av loppet är att jag är riktigt nöjd, det är väldigt sällan jag är det efter ett lopp. Men idag är jag det :) Kul att vara tillbaka uppe på billingen också, har tävlat där väldigt mycket när jag var yngre, både som löpare och på skidorna.

För fullständiga resultat, spana in den här länken:http://ta.skidor.com/ResultList.aspx?eventid=545&competitionid=1001&orgid=13590 

I veckan/helgen som kommer harjag tänkt att köpa nya stavar, dom jag kör med nu böjer sig vid varje stavtag vilket jag tappar en del energi på.

Nu skulle jag sovit för länge sedan, är väldigt trött varav det något korta och ej så välformulerade inlägget.

Hoppas ni sover gott där ute i stugorna

/JL

Liveblogg

Är påväg till Skövde, Sverker kör. Vi är laddade, ska åka Billingens långlopp idag. 42 km.


I går parafinerade vi våra skidor hemma i garaget. Hoppas på superbra glid!

Återkommer efter loppet då jag sitter på tåget upp till Stockholm.

Önska oss lycka till!

/Jocke och Sverre

6/2

Idag känner jag av att det var länge sedan sist som jag var ute och sprang. Det är vaderna som spökar mest, känns nästan som att jag kört ett spikskopass med snabba 200:ingar. Men det har jag ju inte, sprang ju bara 10 km igår. Men direkt när man är ovan kommer träningsvärken smygande. Ska nog försöka att åtminstone springa 2 pass i veckan framöver. Idag har jag inte gjort mycket vettigt, förberett lite inför kvällens 75 års kalas (jag och pappa slår ihop våra till ett). Sen har jag bara tagit det lugnt, kollat på en innebandyturnering i Kyllemohallen, blev något sugen på att vara med och spela. Men tog de säkra före det osäkra inför loppet i morgon.


Kyllemohallen, en hall som väcker många minnen! Bland annat så har det gjorts 9 mål av en och samma kille i en och samma match. Denna kille var även med i dagens turnering. Men tyvärr har hans talang för sporten sedan länge ebbat ut. 


Här ses Samuel och Glenn som ett stabilt backpar, dom utgör två stycken av Sandhems fantastiska och gyllene årgång, nämligen 1984. En årgång där i princip alla har lyckats i livet, till skillnad mot årgångarna 1983 och 1982 där de flesta är arbetslösa, eller harvar på samhällets botten som alkolister, narkomaner, prostituerade eller div 5 spelare i fotboll.

Hur dagens turnering slutade vet jag inte ännu, då turneringen inte var färdigspelad vid detta blogginläggs pressläggning.

Nu ska jag ut i garaget och parafinera skidorna så att dom glider fint i morgon!

Tack och Bock

Fler bilder från förra lördagen

Har printscreenat och beskurit lite bilder från förra lördagens tävling:


Starten har gått, Henke (nr 22) Jag (nr 24) och Magnus (nr 27) leder loppet tillsammans med Luigi (supermarios brorsa).


Henke ses först i bild, jag som 2:a. Tror vi ligger 5- och 6:a här.På översta bilden ses Magnus på toppen av slalombacken, jag ses joggandes på målrakan och Henke detsamma.


Topp tre + den franska kranskullan


Var tvungen att ta med denna hårding som trotsade kylan (- 27 i starten) och sprang utan mössa. Såg ganska rolig ut när han kommit i mål.

29 januari 2011 är det dags igen!

Tack och bock för er tid

/JLDagens löptur i bilder

Idag har vädret varit helt suveränt, passade på att ta med mig mobilen på dagens löppass (första löppasset på flera veckor!). Blev runt sandhemssjön, ca 10 km, på strax under 40 min. Tog det ganska lugnt och njöt av den vackra vinterdagen. Nedan följer en liten bildkavalkad, där den första bilden är riktigt fin (enligt mig).


Grimstorpsvägen

Med solen i ögonen, ser ut som en pirat i min nya Buff.

Grimstorp

Snö i skogslandskap - vacker kombination

Vägen upp till Dintestorp går upp till vänster

Löpningen kändes sådär, skönt att vara ute och springa. Men mina framlår mår verkligen inte bra (problem sedan snöskoloppet). Fick en rejäl massage av pappa efter passet, så hoppas benen ska vakna till liv tills seedningsloppet på söndag. När jag sprang genom Sandhem sedan så mötte jag på tre små grabbar som lekte i snön, runt 7-8 år gamla skulle jag tro. När de fick syn på mig i min Hammarbyjacka, blev dom helt till sig. "Wow han är med i Bajen, heja Hammarby". Det trodde jag aldrig att jag skulle få höra här nere. Jag är ganska van att få kommentarer och rop efter mig när jag springer uppe i Stockholm, men här?! Nej, verkligen inte. Men det var kul.

Do what you like
Like what you do

/JL

Back @ home home

Då är jag tillbaka där allt började :)

Resan från Tandådalen till Sandhem gick finemang. Jag körde sistabiten, och det slog mig att det finns väldigt många rondeller utanför Skövde. När vi Sedan rullade in på Lönnvägen 12 så var där skottat, av Glenn! Grymt, tack!

Idag har det inte blivit någon träning, däremot har jag skottat en massa snö. Först i morses för att överhuvudtaget kunna köra iväg bilen. Sedan har snön från garagetaket och altantaket skottats bort. Och det roligaste av allt, jag och Glenn har byggt en stor snögrotta! Här följer lite bilder från bygget:

Glenn jobbar på bra!

Jag med stora skyffeln inne i grottan.

Blev tyvärr lite kondens på linsen, därav den något suddiga bilden.

Snögrottebyggarna!

Snögrottan blev rejäl, men sen finns det ju obegränsat med material också. Tror att alla andra barn (det går att se oss som barn fortfarande, eller?) i Sandhem kommer vara avundsjuka, då dom inte har en sådan fin och stor snögrotta som vi.

Innan vi började bygga träffade jag på Oliver, Glenn och Linas 2 veckor gamla grabb! Det var kul! En lugn och harmonisk kille verkar han vara :)

Nu är det dags att sova, återkommer säkerligen i morgon.

Do what you like
Like what you do


/JL


Tandådalen

Vistelsen i Tandådalen är snart slut, jag avslutade sista dagen med tre stycken skidpass, ett lugnt i morses innan frukost, ett lite hårdare efter lunch och ett lugnt nu ikväll. Hade ingen större lust att köra något långt pass idag så delade upp passet i tre istället. Lite mer än 3 mil blev det. Summerar jag antalet körda mil inför Vasan är jag nu uppe i 36. Inte så jättemycket, men jag jobbar på det.

Nu är det mys i soffan som gäller, dricker vin, äter ahlgrens bilar och ser lite på TV. Svarar på några jobbmail under tiden också.

I morgon bitti åker vi hem till Sandhem, skönt som alltid att komma dit. Men skulle faktiskt gärna varit kvar här några dagar till.

Tack och Bock

/JL


Lammet och Grisen

Tillbaka efter ett lugnt morgonpass på skidorna, gick ganska tungt då jag fick spåra själv. Körde innan frukost då jag inte var det minsta hungrig efter gårdagskvällens fantastiska middag på restaurang lammet och grisen (www.lammet.nu). Vet inte om jag ätit så gott någon gång. Fick äta lamm, fläskfilé, oxfilé med olika tillbehör i nästan obegränsad mängd. Givetvis åt jag på tok för mycket!


Från vänster, vit chokladmousse under ett "chokladtält", créme bruleé smaksatt med bourbonvanilj, Lakritspannacotta med hallon och björnbär. Kostade som en normal varmrätt, 149 kr. Kul form på skeden till vänster, Magnus Samuelsson har hyrts in för att böja till dom....ok det har han inte, men lite kul att leka med tanken.

Har än så länge inte åkt något utför, tror inte att jag kommer göra det heller. Är visserligen sugen på att åka telemark igen. Men tycker det är lite dyrt. I synnerhet liftkorten, så tror jag bojkottar Skistar AB (som äger liftsystemen i nästan alla Sälenanläggingar, Åre,Vemdalen, Hemsedal och Trysil) istället. Funderar på att åka upp någon helg om ett tag och åka lite utför. Någon som vill hänga på?

Håller mig i längdspåret denna veckan. Ska ut igen om några timmar. Funderar på tre pass idag.

Glömde nämna att jag träffade på lille Henkan igår, febrig stackarn. Men lika käck och glad för det!

/JL
Grattis 50 år!

I dag fyller pappa 50 år!

Det har firats med bla tårta och mousserande:


Min favorittårta

Dessutom har jag och pappa gått en höghöjdsbana (mellan 10-15 m över marken) nere i Kläppen, vilken vi klarade galant, kul att prova på lite annorlunda saker. Kan rekomendera det.

Här följer lite bilder från Banan:

Här ses jag som spindeln i nätet


Pappa hade vissa svårigheter


Jag och pappa

Nu bär det av till restaurang Lammet och grisen. Ska äta och dricka en massa gott!

Tack och Bock!

/JL


Resumering av en toppendag

Här kommer en resumering av en finfin lördag (30/1). Jag började skriva det igår varpå inlägget börjar så som det gör. Och jag slutför det alltså nu.

När jag börjar skriva detta inlägg så står bussen på en solig Rättviks Station. Tillbaka på gårdagens brottsplats med andra ord. Tanken var inte alls att jag skulle återvända hit så fort. Skulle Egentligen åkt vidare till Sälen via Malung idag.

Men av olika anledningar blev det inte så, är påväg till Mora nu istället. Fast det här känns mycket mer spännande, när jag inte riktigt vet när jag ska komma fram. Om jag kommer fram idag :) 
Det var nära att jag inte kunde åka med den här bussen också, hade nämligen inga kontanter att betala resan med, men jag fick åka med ändå, ska ta ut pengar i Mora när vi kommer fram. En mycket trevlig busschaufför måste jag säga, sånt gillas. För en busschaufför är ju en man med glatt humör! 

Går tillbaka till gårdagen som blev en kanonbra dag rakt igenom. 


För er som inte vet hur ett par snöskor ser ut får ni här en bild. Jag har ett par gula, men de röda lånade vi av arrangören och sprang i då de var lite mindre, lättare och smidigare.

Fyllda av spänning och förväntan lämnade Sweden snowshoeteam (vi har utsett oss själva till Svenska Landslaget) Falun för att åka till Rättvik. Temperaturen stod på -21 när vi åkte därifrån. Men det lär ju bli varmare sen när solen kommit upp en bit var vi överrens om. När vi anlände till Rättvik var temperaturen nere i -24 grader (enligt termometern ovan ICA). Vi hämtade ut nummerlapparna, lånade ett par mindre och smidigare snöskor än våra egna och gick sedan till Hemköp där vi bytte om i entrén. Efter ett tag fick vi också reda på att arrangören hade skjutit upp starten en timme i hopp om att temperaturen skulle stiga. 

När vi 10 minuter innan starten joggade förbi ICA på nytt så stod termometern på - 27 grader (i skuggan). Ok. Bara pälsa på sig och sen köra. Det finns en rekommenderad köldgräns på - 20 grader. Och den klarades säkert på vissa platser utmed banan. Bland annat uppe på toppen av slalombacken då temperaturen var högre. 


Henke och Magnus värmer upp inne på Hemköp, det tittades lite konstigt av övriga besökare därinne. 

Sista minutrarna innan starten blev det lite stressigt, stod i startfållan i god tro om att jag var startklar. Men icke, hade glömt att ta av mig överdragsbyxorna. Och att ta avsig dom med snöskor på sig är omöjligt,så var givetvis tvungen att ta av mig skorna också. Men jag hann, knöt klart tightsen med 3 sekunder kvar.

Som alltid när det tävlas i lopp blir det en rusning ut från start, Martin Johansson (slutgiltige vinnaren) och två fransmän låg först strax därefter låg jag och Magnus som småpratade om att det här var ju inte så jobbigt. Men då hade vi sprungit ca 200 meter... 


Efter några hundra meter började det branta till något. Här ses Magnus som 4:a, Henke 5:a och jag 6:a. Jag något skymd, men kan ses med den vita mössan.

Banan började gå uppför ganska på direkten och fältet sprack upp. Magnus avancerade upp till tredjeplats och jag sjönk ner något till 8-9 någonting. Väl inne i själva slalompisten som vi sprang uppför, gick det inte speciellt fort. Men det var inte speciellt jobbigt heller. Hade väntat mig en betydligt tuffare backe. 

Rättviks slalombacke 

Uppe på toppen tog jag ner hälklacken och låste fast bindningen. Sen var det full fart utför, den farten varade bara i några sekunder. I den brantase utförslöpan satte jag vänsterfoten lite förlångt ut i det opistade och föll därför huvudstupa rakt ut i djupsnön. Men det var mjuk att landa så slog mig inte. Men kom ur löprytmen en aning. 

Men strax därefter började mitt högra framlår göra ont, aldrig känt något liknande tidigare. Fick någon form av kramp, kändes som världens träningsvärk redan under loppet. Sådan värk känner man ju av någon/några dagar efteråt (vet inte om det berodde på kylan och alla stötar som låren fick ta när jag sprang utför). Efter 4-4,5 km var jag som tröttast, undrade då hur sjutton det skulle bli senare under loppet. Men det behövde jag inte fundera på särskilt mycket till, problemen i låret blev bara värre och värre, sedan kom även problemen i vänster lår. Så kunde inte springa på alls de 2 sista kilometrarna. Visst jag var trött, men långtifrån så trött som jag trodde att jag skulle bli.


Med ca 300 meter kvar av loppet kommer jag med snöskorna på

Det blev bara jogg in den sista biten, tror dock inte att jag skulle kommit så mycket bättre utan lårproblemen. Avstånden vara ganska stora mellan de flesta löparna. Väl på upploppet möttes jag av publikens jubel, det var mycket glädjande att så många Rättviksbor hade trotsat kylan för att heja fram oss löpare. I mål var jag inte nämnvärt trött, möttes av Magnus som knipit 3:e platsen, grymt starkt. Försökte byta några ord med honom, men läpparna var helt bortdomnade så det lätt bara sluddrigt när jag pratade. Jag kom 10:a i mål, sedan kom Henke strax därefter på en 12:e plats. Resultaten från loppet kan ni se på följande länk:
http://www.dalecarlius.com/Resultat%202010-01-30.pdf

Vann Sveriges första officiella snöskolopp gjorde alltså Martin Johansson (ni vet han som fick en pinne rakt in i låret i sommarens VM -stafett i Orientering och fick hjälpas av konkurrerande lag till sjukvårdare, nu är han tillbaka starkt, vilket han bla visat då han hamnade topp 15 i längdåkarnas världscup i Otepää för några veckor sedan, en multitalang med andra ord). Tvåa kom en fransman från TSL:s fabriksteam och sedan trea Magnus, som fick riktigt grymma priser, bla en fri veckas stugboende i rättvik och ett par nya snöskor. Vinnande Martin fick bla en motionscykel. Och ävenjag på 10:e plats prisades med 3 nätters övernattning för två personer på utbygården i Rättvik. Riktigt fina priser.

Här ses Magnus intervjuas och tar samtidigt emot publikens hyllningar

Fler bilder från loppet kan ses på http://www.upplevsiljan.com/ Där finns jag, Magnus och Henke med på flertalet bilder i bildspelet. Jag med startnummer 24, Magnus med 27 och Henke med 22. På en av de första bilderna så ses vi tre i bredd, då leder vi loppet tillsammans med Luigi (två tjejer klädde ut sig till supermariobros bröderna).

För den som blir sugen på att springa loppet så är adressen http://www.123minsida.se/Snowshoe/28755688 
Nästa årslopp går den 29 januari, jag kommer stå på startlinjen! Kommer du?

Efter loppet bar det tillbaka till Falun, middag på den Italienska Restaurangen Hammars (jag vet, låter väldigt italienskt) väntade. Och till middagen dök Adam upp (www.adamsteen.se), mycket trevligt. En pizza, några glas vin och en pannacottaefterätt avnjöts för min del.

Glada grabbar på Hammars, Henke, Magnus och Adam.


Lite annorlunda form på en Pizza, Jävligt god. Och visst ser den ju ut som en Snösko, dagen till ära :)

Efter middagen lämnade Henkes flickvän Linda oss grabbar ensamma ute i vimlet. Vi gick vidare till Åh, ganska folktomt till en början men sedan strömmade folket till. Kvällen var riktigt trevlig och vi avslutade kvällen med att dansa och parta några timmar med Faluns urinvånare. Eller dansa och dansa, stela som kylskåp och med flera skavsår så såg det nog allt annat än bra ut! Jag hade (och har fortfarande) stora problem att överhuvudtaget böja på låren. Men kul var det!
Nu känns det som om jag fått en rejäl lårkaka på både ut- och insidalår. Men men, det går över.

Det var en liten summering av lördagen, som var en riktig toppendag. Från morgon till sen natt. Tack alla inblandade!

Nu ska jag ut för dagens andra skidpass. 

So long looosers ;)

/JL

  

30 kilometer senare

Ja, hemma igen efter lite mer än 3 mils åkning :) Inte speciellt pigg i kroppen. Men vad tusan, "Dä ä ba å åk"!

Sitter just nu i soffan och väntar på att bastun ska bli varm, ska bli väldigt skönt! Gör nog gott för ond rygg och trötta muskler.

Jonna och Lina är ute och åker i Backen, pappa i längdspåret. Mamma skulle också stuckit ut en vända till. Men hon kommer inte åt sina skidor som står inlåsta i förrådet. Någon av övriga tre har tagit med sig båda nycklarna ut. Ska bli spännande att se vem det är sedan när de kommer tillbaka. Jag gissar på Lina. Det har nämligen hänt en gång förut at hon tagit stugans båda nycklar. Den gången var vi tvungna att eftersöka henne ute i liftsystemet.

I morgon firar pappa 50 år, kommer nog bli en väldigt kul och mysig dag. Bland annat så ska jag och pappa prova på en höghöjdsbana, nedan ses lite bilder från den:


Spindel i nätet


Banan går mellan 10-15 meter över marken, Under banans gång passeras 17 olika stationer.

Nu ska jag skutta in i duschen och sen blir det bastun!

Ikväll kör jag ett till pass på skidorna, lika bra att passa på.

Tack och Bock!

/JLNytt pass

Dags för skidpass nummer 2 i Tandådalen, inte lika kallt idag.
Dock en massa snöande. Satsar på 30 km klassiskt idag.

See you later

RSS 2.0