Bilden på SM-medaljörerna

Fick syn på bilden ifrån middagen i stadshuset nu i veckan. Här står vi i blå hallen. Jag skymtar längst bak med armarna i kors i en blåvit skjorta. Till vänster om mig står min lagkamrat Fredrik K.För att se bilden (och även andra mingelbilder) i ett större format så kan ni kolla in:http://madeleinesjostedt.wordpress.com/2010/04/22/stockholms-samtliga-sm-medaljorer-hedrades-i-stadshuset/


GB-gubben har skaffat sig en fru!

Denna världsnyhet var helt ny för mig fram tills i fredags då jag av en händelse fick syn på nedan:

Gulligt par eller hur?! Hoppas verkligen att det håller mellan dom :)

Igår var jag i Sollentuna en sväng hos Minken, blev en solig löprunda på dryga timmen. Otroligt trögt gick det. Men förhoppningsvis skall det släppa snart. Efter träning blev det lakritsfestival vid nortull. Finns så otroligt mycket god och fin kvalitetslakrits kom vi fram till. Givetvis åt vi på tok för mycket så att vi mådde illa. Kul var att Ryfors konfektyrer var där och sålde remmar och mjuka kolor.

En lakritsskulptur. Inte särskiltvacker kvinna, men säkerligen naggande god.

Förövrigt så har terräng SM avgjorts nu i helgen, utan mig. Visserligen har jag inget där att göra i nuvarande form. Men det är alltid kul att tävla och träffa en massa folk man känner. Vill passa på att gratulera min vän Olle W som tog sitt första Terräng SM guld (på seniornivå) och för första gången besegrade Musse i ett terränglopp. Riktigt imponerande, med tanke på att Musse bland annat har terrängmästerskapmedaljer från EM.

Nu skall jag jobba ett par timmar. Det går bra för Midnattsloppet vill jag lova, så det finns jobb att göra. Sverige är inne i en enda stor löparboom!

Do what you like
Like what you do

Trevlig kväll i stadhuset

Precis hemkommen från vackra Stockholms Stadhus efter en mottagning för 239 svenska SM-vinnare (tävlandes för en Stockholmsklubb) från 2009. Det bjöds på champange vid ankomsten, därefter höll Stockholms kultur och idrottsborgarråd Madeleine Sjöstedt ett tal och ropade upp alla vinnare för utdelning av en minnesmedalj. Efter utdelningen fotograferades vi i blå hallen, kolla in Madeleines blogg http://madeleinesjostedt.wordpress.com/. Hon skulle lägga ut en bild senare under kvällen. Jag och min lagkamrat Fredrik skall stå längst bak till höger.


En liten vandring i stadhuset blev det, här i gyllene salen som är prydd med 18,6 miljoner mosaikbitar av glas och guld. Väggen pryds av motiv ur Sveriges historia och bilder av kända svenska personer. Ganska häftigt faktiskt.

Efter fotograferingen blev det mat, vin och mingel. Jag och Fredrik bytte bland annat några meningar med Madeleine, passade på att tacka för att Stadion inte gjorde om till en renodlade Fotbollsarena. Något som i mitt tycke var en ren absurd idé. Riva/bygga om en K-märkt vacker byggnad fylld med idrottshistoria och andra arrangemang till förmån för ett knappt "allsvenskklass" lag. Absurdt som skrivet.


Minnesmedaljen, nu har jag två! Återstår att se om det blir någon mer...

Bedtime!

/J"Tystesta"

Tyresta nationalpark borde heta Tystesta nationalpark istället. För där ute i skogarna bland alla sjöar, tomtar och troll är det tyst. Det är svårt att annars hitta ett alldeles tyst ställe här runtom Stockholm. Överallt hörs bruset från bilvägar, mobiltelefoner och tåg m.m.  Därför är det så skönt att komma ut till Tyresta där det enda som hörs är fåglarnas sjungande. Nationalparken är väl värd ett besök, i synnerhet det stora brandområdet (1999 var de en stor skogsbrand)men också nationalparkernas hus som ligger i Tyresta By. Själv har jag varit där ute och vandrat, tältat, badat, sprungit och cyklat (Senast nu i helgen, där det ligger ganska mycket snö kvar på sina ställen fortfarande).

NU skall jag ta och sova, tar cykeln de 2 milen in till jobbet i morgon bitti. Sen på kvällen blir det finmiddag i Stockholms Stadshus :)

By the way, det blev klättring igår kväll, kul värre. Men det kändes att det var bra länge sedan! KOmmer inte dröja lika länge tills nästa gång.

God natt!


YMCA!

Sent i höstas tänkte jag tanken att jag skulle vara i bra löpform till terräng SM i Borås. Det stannade dock bara vid en tanke av olika anledningar. SM går nästa helg, jag är inte anmäld, har inte där att göra i den form jag är nu.

Men jag har börjat att ta några steg emot en bättre form i allafall. Tidigare idag körde jag årets första intervallpass. Kändes tungt, långsamt och segt. Eller rent ut sagt förjävligt. Från och med nu kan det bara bli bättre. Målet just nu är att komma i bra form till Stafett SM i Norrtälje sista helgen i maj.

Kvällens klättring får dessvärre ställas in, men den blir nog förmodligen av i morgon. Passar på att dra iväg på ett nytt cykelpass ikväll istället.

Fick igår veta vad YMCA står för, många gånger har jag stått och tecknat och sjungt med i denna låt, och inte haft en tanke på vad YMCA är. Men nu vet jag: Young Men's Christian Association. Den svenska motsvarigheten är tudligen KFUM (som tex i klubbnamnet KFUM Örebro), som står för kristliga föreningen för unga män. Hmm.

Visste ni det?


Glenn och Konrads fantastiska äventyr i Spanien

För ett tag så skrev jag att Glenn och Konrad gärna ville visa lite bilder från sitt äventyr i Spanien. Och jag skall inte hålla er på sträckbänken längre utan dom kommer i detta inlägg. Förra gången jag lät dem visa sina bilder här på bloggen blev det klang och jubel, de fick skriva autografer och blev nedringda av galna fans. Får se hur det blir nu efter det här.

För er som inte vet vilka Glenn och Konrad är så kan jag berätta att de är två små rackare till maskotar jag och Magnus alltid tar med oss när vi skall bestiga berg.  Dom är med oss i vått och torrt och höjer stämningen vid partierna med kasta gris. De tjivas friskt mellan dem och tävlar gör dom i de mesta. Men dom är väldigt bra kompisar, kompisar som börjar bli ganska så beresta vid det här laget.

Här följer några bilder ifrån Glenn och Konrads fantastiska äventyr i Spanien:


Endast blåvitt som gäller för grabbarna


Vill göra er avundsjuka med en bild över poolen de hade att tillgå under ett par dagar, båda två badade givetvis. På kvällarna ville dom inte gå upp, då fick jag eller Magnus gå och dra upp dem ur bassängen.


När vi spelade yatzy blev Glenn och Konrad lite sura och försökte få oss att spela kasta gris istället


Åker lift, här var Glenn något skakis i benen. Konrad däremot knatade helt orädd fram till kanten för att spana in utsikten


Givetvis kastade de sig ut för pisterna i Sierra Nevadabergen


Vissa tolkar säkerligen denna bild som om att Glenn och konrad har telefonsex, men så är inte fallet. De hälsar att de är 100 % straight och att dom på bilden enbart brottas. Jag och Magnus kan också intyga detta då G och K varit sura på varandra hela dagen. Vilket ledde till en oavgjord brottningsmatch.


Här showar dom loss på Spanska fastlandets högsta punkt Mulhacén 3483 möh. Vid detta tillfälle tog några av Spanjorerna som befann sig på toppen samtidigt som oss kort G och K. Bara vetskapen om att dom finns hemma hos några spanjorer/spanjorskors fotoalbum gör dom något malliga.

Det var lite av de bästa som Glenn och Konrad hade att bjuda på för den här gången. Förhoppningsvis bjuder jag på några rader och några bilder från mitt och Magnus äventyr i morgon.

Nu ska jag bort en snabb sväng till gymmet för några övningar. Träningspass nr två för idag alltså :) Inte så ofta som det händer numera.

Ha en skön Lördagskväll!

/J


Skön träning

Ännu ett skönt träningspass avklarat, blev dock inte de 3 milen som jag skrev om i förra inlägget. Utan det blev 2 istället då både mina och magnus ben kändes som om dom var gjorda av betong.


Fortfarande mycket snö kvar på vissa ställen ute i Haningeskogarna, 17 april!

Dagens pass var nästan som ett safari, en stor älg, en liten ekorre, en röd räv, några rovfåglar och en stövel skådades.Magnus besegrade detta gigantiska "berg". Precis vid granen satt jag och fikade i vintras när jag var ute på en långtur med skidorna. Det var dock lite mer snö då.

Efter passet bjöd jag på spagetti och köttfärssås med ett glas vin till. Har aldrig druckit vin efter träningen förut, kanske inte att rekomendera. Men gott var det :)

Nu ska jag luta mig tillbaka i soffan resten av dagen, i morgon blir det eventuellt klättring.


Da do da run run

Var ute på ett riktigt skönt träningspass igår, perfekt avslut på en hård arbetsvecka. Jag cyklade i kvällssolen på slingrande 50- och 70 vägar, genom små samhällen, genom grilldoft, förbi hästhagar, skog, öppna gärden med rådjur på, fram till havet, och sedan tillbaka! Det kändes precis som hemma (bortsett från havet). Undrar varför jag inte cyklat mer där tidigare?! Lite typiskt att upptäcka den charmen nu när allt pekar på att jag flyttar härifrån om bara en månad.

Om några minuter kommer Magnus, vi ska ut och springa en 3 mils runda i Haningeskogarna!

Do what you like
Like What you do

/JTräningsträffar Midnattsloppet

Med start den 28 april kommer Midnattsloppet tillsammans med Nike och SATS erbjuda 7 st. onsdagskvällar fyllda med tips och tricks som gör att du kommer i bättre form inför Midnattsloppet. Det är inget krav att du är anmäld till Midnattsloppet för att få vara med.

I anmälningsavgiften (295 kr = billigt) till träningsträffarna får du nedan innehåll:

• En Nike DRI-FIT funktionströja från Midnattsloppet
• Ett sportkit från Nike
• En vattenflaska från SATS
• Tränarledd träning från SATS Hornstull 7 st tillfällen

Vid varje träningstillfälle lottar vi också ut två startplatser till Midnattsloppet i Stockholm.

Alla som vill förbättra sin löpning och göra det tillsammans med andra är välkomna. Gruppindelningen är anpassad efter en målsättning pån 10 km vid en tidpunkt när Midnattsloppet går.

Grupp 1: Är anpassad för er som vill springa 10 km på 40 - 45 min

Grupp 2: Är anpassad för er som vill springa 10 km på 45 - 50 min.

Grupp 3: Är anpassad för er som vill springa 10 km på 50 - 55 min.

Grupp 4: Är anpassad för er som vill springa 10 km under 60 min.

Läs mer om upplägget på: http://www.midnattsloppet.com/start/content.cfm?Sec_ID=295&Eve_ID=1

Som sagt den 28:e april drar det igång, jag kommer vara där åtminstone första gången för att prata  och springa med deltagarna.Midnattsloppet på FB

Ni har väl inte missat att Midnattsloppet nu också finns på Facebook?!

Gå med i vår officiella fanpage, där kommer det hända saker så småningom:

Midnattsloppet 2010, är namnet att söka efter.


Bild från 2009 års midnattslopp i Stockholm

Glöm inte att anmäla dig!

Do what you like
Like what you do

/J

Farbrorn

Var idag ute och sprang lite obanat en sväng efter jobbet, snön ligger fortfarande tjock på vissa ställen i skogen. Riktigt härligt att röra på sig igen efter förkylning.

I början av passet sprang jag förbi en mamma med sin dotter på ca 5 år. Bara några meter innan jag skulle passera vände sig mamma om och sa till dottern, att akta dig för "farbrorn". Då började jag skratta, och sa tack för den, hon skrattade då gott också :) Hon insåg ganska snabbt att jag inte var en gammal farbror. Även fast det kanske såg ut så på löpstilen för den var allt annat är ståtlig, snarare krum.

Detta är andra gången på några månader som någon kallar mig något man brukar säga om betydligt äldre herrar. Förra gången var det en tonårstjej som kallade mig för gubbe.

Undrar vad folk kommer att säga när jag verkligen är en gubbe?! Kanske kommer de säga "döden själv"?!


Nikekit

Fick ett presentkit när jag kom till jobbet i torsdags, riktigt fint sådant. Som innehöll NIKE:s nya dojja; Lunarlite, en t-shirt, ett par långa tights, en grön vindjacka och ett Nike Sportsband, vilket håller koll på hastighet, avstånd, tider och kaloriförbränning. Den insamlade datan går sedan att ladda upp till Nike+ webbplats och där kan jag sedan följa min utveckling och annat skoj. Tightsen var förövrigt dom skönaste jag testat, kändes som om jag varnaken när jag hade dem på mig. Sjuk lätt det kommer att kännas sen när jag väl springer.


Riktigt bra grejer!

Middag i Stadshuset

2008 blev jag inbjuden till en SM-gulds middag i Stockholms stadshus för de SM-guld jag tillsammans med mina klubbkamrater på 4x1500 meter tog. Det minns jag som en trevlig och festlig middag. Och i år har jag fått ännu en inbjudan. Det för förra årets något överraskande 4x800 meters guld (då vi egentligen tog silver, men en kille i det vinnandelaget blev diskad ett halvår efter). Så den 21 april skall jag på middag i stadshuset igen, sweet!


Tillbaka efter resa och sjukdom

Yes, har kommit hem efter en kanonbra vistelse i Spanien. Dessvärre blev jag sjuk de sista dagarna, vilket var lite trist. Kommer ta och uppdatera med en liten reseberättelse och massa bilder så småningom. Dessutom hade jag ju en försenad 25 års fest innan jag åkte iväg med en massa Sandhemsgrabbar som jag vill skriva några meningar om.

Glenn och Konrad hälsar att dom har en massa skojsigheter att bjuda på dom också!


RSS 2.0