Spanien

I morgon åker jag till Spanien på träningsläger, ville bara säga det =)

06.25 går planet från Arlanda, jag går upp kl 03.00. Med andra ord dags att sova nu!

Natti natti / JL

Min favorituppvärmningsövning på bild

Har hittat en ny favorituppvärmningsövning, varenda liten muskel i benen aktiveras!

Vad tror ni om den här övningen?

Knäböj med 5 kilos vikt...

Rotationer med 10 kilos vikt...

Fungerar utmärkt även utan vikt också...

Denna övning tycker jag är helt grym, statisk styrka med ett litet dynamisk inslag i och med att hela du och bollen börjar vibrera genom muklernas kontraktioner.

Och självklart går jag upp på bollen utan att hålla mig i något =) Har dock inte fixat det ännu med 10 kilosvikten i handen.

Om någon känner att det där vill jag prova, var då lite försiktiga. Jag vill inte ha några brutna handleder på mitt samvete!

Nu kallar sängen på mig: "Åhh Jocke,  jag vill ha dig. Nu! Bäst jag lyder ett sådant kommando.

Krimskrams / JL


Olle 7:a och Mattias Brons!

Om ni missade EM i friidrott i helgen så kan jag tala om att det till slut blev en beundransvärd 7:e plats för Olle och en grym bronsmedalj för Mattias! Var otroligt kul att se dem springa i detta mästerskap! Så småningom hoppas jag kunna göra dem sällskap!

2003 åkte jag på min hittills roligaste resa, "Europaresan". Vi var ett gäng juniorlandslagslöpare som åkte runt i Tyskland, Holland och Polen och tälvlade. Två av deltagaran var O och M. Jag kände dem båda lite sedan innan, men det var under den här resan som vi blev väldigt bra vänner. Därför känns det nu speciellt att ha sett dessa gossar springa i samma mästerskap. Kan dom så kan jag är min tanke. Jag ska fanimej också springa ett stort mästerkskap någon gång!


Jag och Olle försvarar de svenska färgerna i Nordiska mästerskapen 03

Tack och bock / JL

Träningspass med VM medaljör

Var igår förmiddag ute och sprang runt omkring i Rudan här i Haninge. Sprang då förbi Konstsnöslingan som nu sjunger på sista versen. Bestämde mig då att jag skulle köra ett sista pass på skidorna idag.

Väl nere i skidspåret började jag staka mig runt banan som jag gjort de tidigare gångerna jag kört där. Det dröjde dock inte särskilt länge innan jag lade ner stakningen då föret inte riktigt tillät det, dessutom var jag riktigt trött i armar och axlar sedan fredagens kvällsklättring i Älvsjö.

Efter några varv fick jag syn på en kille som teknikmässigt stack ut lite ifrån den övriga skaran åkare (bortsett från Adam Steen som jag träffade på för några veckor sedan) som jag sett nere på Rudan. Jag tyckte jag kände igen honom men var inte helt säker, lade mig hursomhelst i rygg. Tempot  och rytmen var behagligt och efter ett tag började vi snacka. Jag hade haft rätt i vem det var jag åkte med. Det var Martin Larsson; Bland annat startman i Sveriges bronslag från VM i Sapporo 07, 2005- års Vasaloppstvåa (15:e i årets lopp) och expert i  SVT:s Vinterstudio nu i vinter.

Alltid lika kul att träffa och samspråka med andra elitidottare, oftast har man en hel del gemensamt. Det visade sig tex att Martin hade sprungit Midnattsloppet. Jag erbjöd honom att springa det igen till sommaren. Får se om han nappar på det =)

Igår fick jag förresten ett rätt schysst jobberbjudande som jag tyvärr inte kunde tacka ja till då jag befinner mig i Spanien då. Jobbet var en två veckors "semester" på Algarvekusten. Eller kanske inte riktigt semester, tanken var att man skulle vara löptränare för ett gäng motionärer.  Detta skulle jag tyckt vart väldigt roligt, peppa och inspirera andra till löpning är nämligen något jag gärna gör. Men men, nu blev det inte så.

Nu laddar jag inför Mattias Final i EM, ni missar väl inte den? 16.15 smäller det!

//Jocke


Olle och Mattias vidare i EM!!!

Inomhusfriidrotts EM pågår just nu nere i Turin.

Ur Svensk "löpsynvinkel" har det gått bra. Både Olle Walleräng och Mattias Claesson imponerade stort genom att vinna sina heat på 3000 - resp 800 m. Jag glädjs oerhört med dessa gossar som haft några tunga år. I synnerhet Olle som haft många skador. Kul att O och M verkar ha hitta tillbaka till riktigt bra form igen! Det är dit jag själv strävar!

Olle skuggade Mo och spurtade sedan in som etta.
Bild från friidrott.se. Olle tillsammans med den brittiske storfavoriten Mo Farah.

Missa för guds skull inte sändningarna i morgon!
Olles final 17.15 och Mattias Semi 16.30.

Ikväll har jag varit och klättrat igen, gick bättre än sist =)

Just det, har fixat nya löparskor inför lägret också, tre par närmare bestämt.


Om någon är intresserad så är Nike skon en zoom elite och kostar 1400 kr i butik.
Asics skon är den lite lättare Ds Trainer och kostar också 1400 kr i butik.
New Balance skon är den lite stabilare 769 modellen och går på 1300 kr i butik.

I morgon blir det ett invigningspass i ett av paren, har inte bestämt vilket ännu.

Nu är det sovdags.

Trevlig helg!

/ JL

Hej allesammans!

Jag har länge varit i valet och kvalet om jag ska lägga ner den här bloggen. Jag vill göra det, men ändå inte.  Känner att jag inte orkar lägga ner så speciellt mycket tid på att formulera blogginlägg. Men samtidigt kan det vara ganska rofyllt att nedteckna lite känslor och annat här lite då och då. Så tills vidare har jag kvar bloggen och uppdaterar när jag känner för det. Kanske kommer motivationen tillbaka...

Vad har jag gjort sedan sist jag uppdaterade då?

* Plöjt igenom Stieg Larssons Milleniumtriologi + Filmen.

* Träffat en gammal löparkompis (som numera är elitskidåkare) nere på rudan. Åkte några varv tillsammans med honom och Anders Timell (ni vet han i Mix megapol med Adam och Gry). Kul att träffa dig Adam!

* Kommit på att jag är ganska svag i mina armar, åker helt enkelt för lite längdskidor.

* Åkt en del Skridskor på rudansjöarna

* Fått ont i min hälsena igen.  Jag hatar att ha ont i mina hälsenor!

* Varit och klättrat igen, superkul! Men återigen så känner jag att mina armar inte är vad dom borde vara. På fredag blir  det förövrigt klättring igen efter jobbet!

* Varit på Magnus 25-års fest, en väldigt trevlig tillställning med god mat, trevliga människor och kuliga lekar.

* Följt Vasaloppet med spänning (Svensk seger!!!) och därefter sprungit ett pass i ett så vackert väder att lyckokänslor bara sprutade i kroppen!

*Införskaffat några böcker, bland annat Himalaya förändrade mitt liv av Henrik Johansson. Henrik faller och blir liggande medvetslös på 5000 meters höjd. Han dödsförklaras, men återvänder mirakulöst till livet igen. Boken är ganska filosofisk och dramatisk och handlar om den livsavgörande upplevelsen Henrik var med om. Han fick en andra chans att förvalta livet. Läs den är mitt tips!
Sen har jag köpt boken "Att vara Per Gessle", har ine hunnit kolla igenom den så mycket ännu, men det står en hel del om roxette vilket jag som stort Roxettefan gillar. Med boken följde en cd-skiva med 9 tidigare outgivna låtar =) . En tredje bok jag köpt heter oförglömliga platser som är en reseskildring till några av vår världs absolut vackraste platser (natur såväl som kultur). Bland annat så finns Alhambra (den gamla moriska staden) med i Granada.

* Apropå Granada, så åker jag och magnus + 7 st till dit den 13-24 mars. Ska bli skönt att komma iväg lite. För första gången någonsin skall jag åka på ett träningsläger utan att behöva plugga något! Dessvärre missar jag vildmarskmässan, och det grämer mig!

Visste ni förresten att Per Gessle har köpt 107 gitarrer sedan 1975? Nu vet ni =)

Jaja.

Tack och bock/ JL

RSS 2.0