Långpass

Idag blev det ett långt långpass, 2 h och 40 min var jag och Magnus ute och sprang i skogarna runt Haninge.

Och det känns i benen!


Förövrigt har helgen varit bra. Jag har möblerat om lite, hämtat mina rullskidor (dessvärre har jag inga pjäxor då pappa tog med sig dom hem förra helgen), har också fikat med min vän Johan som har varit uppe och tagit del av Storstadens utbud...kul!

sova nu, jobb i morgon!

Tack och bock /JL


SM-Guld!

Har tydligen vunnit ett SM-guld tillsammans med 3 lagkamrater.

Detta på distansen 4x800m efter att vinnande laget fått en deltagare diskvalificerad på grund av en ganska knäpp och omodern regel. Denna regel går jag inte in på. Men den som vill läsa hela storyn om diskkvalifikationen och regeln kan göra det här: http://www.hskfriidrott.se/NewHsk/News/ShowNews.asp?NewsId=1679&NewsTypeId=1

Så kan nu konstatera att mitt antal av SM-guld nu ökar med 100 %, från 1 till 2. Men det känns bara "jaha".Loppet avgjordes i maj och guldet skulle varit så mycket mer värt om vi vunnit loppet då.

Men men, regler är ju till för att följas, även de knäppa. Men undrar om jag nu måste lämna tillbaka silvermedaljen och få en guldmedalj istället...borde vara så. Se bättre ut med guld i skåpet än silver.

Förövrigt har helgen varit bra. Pappa har varit här, jag har köpt en ny bok och börjat läsa den, skrivit min önskelista till tomten, sett ett rådjur, kollat på favoritsporterna längdskidor (där Hanna Falk tog en övertygande och glädjande seger) och skidskytte, satt upp en stjärna i fönstret som nu sprider skön stämning i lägenheten. Sedan har jag också tränat ganska hårt.

I går lördag körde jag och Magnus intervaller i form av en fallande stege 10-8-6-4 min. Total löpsträcka under passet blev ca 16-17 km. På kvällen körde jag sedan lite rodd, styrka, balans och aktiv rörlighet.

Idag söndag har pappa instruerat mig och Magnus en del skivstångsövningar såsom "komplexfemman",knäböj, marklyft, frivändningar och en parövning som kan liknas vid en liggande benpress. Vissa av övningarna har jag tidigare gjort, men aldrig kört kontinuerligt. Dessa ska nu läggas in i programmet framöver. Skall bli kul att se vad det kan ge för effekt. Efter styrkan blev det återigen ett långpass ute i skogarna runt Haninge. Och efter ett par dagar med regn så var det allt annat än torrt ute i skogen. Men men, jag klagar inte. Det är skönt när blöta och kalla grenar slickar en på låren :)

I morgon blir det vilodag och julbord med idrottscampuset. Vill önska alla en fortsatt trevlig andra advent, snart kommer tomten!

Tack och bock/JL


Ett nytt mys

Sitter i soffan efter ett sjuhelsikes tordagsmys. Det nu så klassiska onsdagsmyset blev denna veckan utbytt mot ett torsdagsmys. Det hade vare sig jag eller Magnus testat tidigare, så det var intressant att se hur det skulle gå. Men det var inga problem att bli trött på en torsdag kan jag meddela. Det blev 8 stycken intervaller idag också, liksom förra veckan. Varje gång vi kom upp mot toppkrönet så var det första vi såg en gigantisk upplyst Glob (för den som inte förstår så var det alltså Globen vi såg), dagen till ära var den blå.

Idag körde vi dessutom i mörkret med varsin pannlampa. Och när vi sedan stod pustandes på toppen kunde vi sedan blicka ut över hela upplysta Stockholm. Fin utsikt. Efter passet blev det återigen vanlijsnäckor, tanken var att vi skulle köpt lussekatter. Men dom var slut. Får bli nästa vecka istället.

När jag sedan kom hem och öppnade jag dörren, alltid lika spännande att se om man fått någon post. Brukar alltid titta ner på golvet så fort jag öppnat dörren, liksom idag. Och det första jag såg var baksidan på en bok, där det stod "varsågod", jag utbrister helt spontant tack! Det visade sig att det var svenska turistföreningens årsbok, alltid lika kul att få den. Har nu 5 st totalt, har dock bara läst  två av dem än så länge varav den ena läste jag ut för två dagar sedan. Men det ska bli ändring på det framöver. Förlängde också mitt medlemsskap hos STF över nästa år.

Skall berätta att jag nu också har ett heltidsjobb!Blev klart i måndags, började i tisdags Så nu har jag inte lika mycket tid längre att skriva långa blogginlägg. Jag har under hösten jobbat 10/h i veckan, så detta var välkommet. Det är fortfarande Midnattsloppet jag jobbar med skall tilläggas :) Känns kanon!

Lite komikskt är det hela ändå. I september sökte jag diverse jobb uppe i fjällen. Var så trött på Stockholm, ville uppleva riktig vinter igen (och det vill jag fortfarande!). Fick dock inget jobb då, men en dag efter att jag fått jobb blev jag erbjuden ett annat uppe i en av otroligt vacker fjällmiljö. Men fick såklart tacka nej. Men nångång i framtiden då ska jag uppåt!

   Här skulle jag mer än gärna vilja jobba! Har förövrigt sovit en natt i den vänstra byggnaden.

Men fjällen kanske det blir ändå inom snar framtid, planer finns för en favorit i repris. Nämligen en tur över nyår. Fast inget är spickat ännu. Mer info kommer.

Nu har min käre far anlänt hit så skall sluta skriva här.

Må så gott

/JL
RSS 2.0