Smygcomeback!

Gjorde igår en smygcomeback på banan. Jag tillsammans med den eminente fotografen Magnus tog tåget till Gävle och Valbo Games. En tävling jag sprungit de två senaste åren med placeringarna 1 och 3 som resultat.

Tidigare år har jag ändå satsat och tränat för att prestera, det har jag inte gjort iår. Utan iår har jag fokuserat på annat, men ändå tränat för att eventuellt göra några lopp. Och lopp har jag ju faktistkt redan sprungit i år. Första sträckan i det vinnande 4x800 meters laget på stafett-SM och en "harning" på sollentuna GP.

Det här året är lite av ett mellanår för mig på löparbananHögst osäker på formen så drog jag alltså till Gävle. Med fokus på att göra ett bra lopp, hitta en skön känsla och ha kul på. Tiden var egentligen oväsentlig.

De yttre förutsättningarna var inte de allra bästa. Varmt, kvavt och väldigt blåsigt. Benen och kroppen kändes väldigt tung på uppvärmningen. Var inte speciellt taggad för att springa överhuvud taget. Så brukar det kännas ofta, men den känslan brukar försvinna när jag kommerut på banna och får på mig spikskorna. Det hände inte igår, benen var tröga. Kändes som om benen var gjorda av sirap.Starten har gått!

Starten small, vi sprang, jag hörde speakern ropa "stopp stopp stopp", sedan small det igen. Vi blev återkallade, tydligen ingen tidsimpuls. Passade på att knyta om mina skor då jag dragit åt snörena på tok för hårt. Efter några minuters väntan så kunde vi ställa upp oss för start igen. Och denna gången fick vi springa på. Johan Svensson från Spårvägen gick upp i spets, endast Tajudin Hassen följde i rygg, sedan en lucka ner till Danne Norberg och mig på fjärde plats. I mitten av andra klungan blåser ett stort sandmoln upp från kulzonen, det blåser upp i ansiktet vilket stör en aning. Vid 300 börjarjag tänka tanken på att bryta (vilket jag inte kan komma på att jag gjort så tidigt tidigare, särskilt inte på 800 då jag nästan aldrig tänker den tanken på den distansen).


Passering strax efter 400 m, jag efter Danne i sin heldräkt från Puma.

400 meter passerarde ledande Johan på ca 56 sek, jag hade runt 57.5 och väldigt trött. En otroligt långsam öppning, trodde verkligen inte att det gick så långsamt. Men klockan ljuger inte!

Ut på bortre långsidan slog motvinden emot en. Danne släppte mer och mer på de två framför honom så jag beslutade att gå om med 250 meter kvar. Då med en stor lucka fram till Tajudin och framförallt till Johan som dragit ifrån rejält. Med 200 kvar kunde jag ändå öka farten och börja min spurt. Meter för meter tar jag in på de två framför, Johan var inget att göra åt. Men däremot satte jag siktet på Tajudin in på upploppet. Med bara några meter kvar av loppet lyckades jag också ta mig förbi honom för att sluta på en 2:a plats. Två sekunder efter Johan. Resultat kan ses längst ner i inlägget, där både A och B-heatets resultat är ihopslagna.

Jag kom i mål på tiden 1.55.9, den sämsta tid jag sprungit på flera år. Men som jag skrev högre upp. Tiden spelade mindre roll. Huvudsaken var att få ett bra lopp och hitta känslan. Det jag kan ta med mig i från loppet är att jag aldrig ger upp utan kämpar alltid hela vägen in i mål. Sedan tar jag med mig de 250 sista metrarna då jag sprang snabbast av alla.

Men jag måste ändå analysera tiderna lite. Anmärkningsvärt dåliga tider på alla löpare. Tittar man på tiderna från mitt heat och jämför med de killarnas årsbästan så skiljer det mellan 3.5 - 5 sek. Vilket tyder på att de yttre förutsättningarna inte var det allra bästa. För så långt efter sitt årsbästa är inte normalt att vara. Åtminstone inte alla grabbar i heatet.

MÄN 800 M  SAMLAD LISTA    
1   Johan Svensson -89 Spårvägens FK 1.53,9m      
2   Joakim Löfwing -84 Hammarby IF 1.55,9m      
3   Tajudin Hassen -91 Kramfors-Alliansen 1.56,4m      
4   Tim Sundström -89 KFUM Örebro 1.58,3m      
5   Elias Bjuhr -93 IFK Umeå 1.58,3m      
6   Elmar Engholm -92 Hässelby SK 1.58,8m      
7   John Foitzek -91 Ludvika FFI 1.59,97      
8   Erik Åslin -89 Sundsvalls FI 2.00,08      
9   Philip Lundell -91 Hammarby IF 2.00,2m      
10   Daniel Norberg -78 Spårvägens FK 2.00,7m      
11   Lars Lindberg -91 IF Vingarna 2.00,93      
12   Albin Sjöblom -93 Rånäs 4H 2.01,52      
13   Karl Engström -81 Spårvägens FK 2.02,00      
14   Joel Durén -94 Hässelby SK 2.02,25      
15   Tomas Hultgren -91 Ludvika FFI 2.04,4m      
16   Johan Engholm -62 Hässelby SK 2.10,26      
17   Fredrick Djupström -68 Glanshammars IF 2.10,65      
18   Filip Segerberg -90 Hammarby IF 2.11,91

Har planer på att springa två 800 race till denna sommar, vill ha ett bättre årsbästa än 1.55.9. Den tiden gör mig inte rättvis.


25-års fest!

Efter mycket om och men, flera jag ska, några kansken så ska jag nu nedteckna några rader om min 25 års-fest... Som var i slutet av mars. Men den känns lika aktuell fortfarande, och jag känner mig lika ung som då.

Förste man som skulle komma till mig var Sverre, han sa att " jag ringer på fredag" när jag kommer fram. Övriga skulle komma på lördagen ända ifrån Vilhelmina, det var någon Kristina dom skulle hälsa på där först.

Väl på lördagen lagades det ärtor och fläsk i mängder av mig och Sverre. Jag väntade ju besök av 10 hungriga grabbar. David kom, Glenn kom, Erik kom och Magnus kom. Men sedan kom det inga fler. Johan med dom leende guldbruna ögonen, byns enda blondin Patrik, Samuel med en prästkrage i sin hand och Chrille "alpens ros" gustavsson ämnade inte att dyka upp över huvudtaget. Det var tydligen ett hus till salu på öfre östermalm som dom hellre tittade till än att åka ut i förorten. Dom är numera enbart gamla polare till mig, dvs vi är inte kompisar längre. Två andra sandhemskisar Per och Feffe med sina sommarskor, hade anmält att dom skulle dyka upp senare på kvällen så dom är fortfarande mina kompisar.

Ute i Haninge var dock stämningen på topp där vi satt i den gula paviljongen och med min gitarr i högsta hugg! Maten och vinet åtnjöts i fulla drag. Men även trevliga förfester tar slut dom också. Vi var tvunga att bege oss in i nästa stad.

Upplägget för dagen var enkelt, lag GULDbyn skulle krossa lag silversjövik i en femkamp på ballbreaker. Vilket Johan (han med de två mörka ögonen) och dom andra sjövikarna som nyss lämnat barndomshemmet skulle bli väl medvetna om. De kastade sina surt förvärvade slantar i önskebrunnen innan tävlingen drog igång för att bringa tur. De hjälpte föga.

Kort resumé om grenarna:

Flest mål i en fotbollssimulator.
Här trodde nog de flesta att de skulle vara riktigt bra, men det visade sig vara svårare än vi trott. Tror att vi alla skulle få stryk av fröken fräken och tre trallande jäntor. Bäst av alla var den unge blåögde och blyge Samuel som satte 7 av 10 straffar. Även Per spelman Davidsson lyckades bra med 6/10.  Seger för byn i denna grenen.

And och fasanjakt.
I skyttet trodde vi alla att Chrille som är ett septermberbarn skulle skjuta ner alla änder, men så blev inte utfallet. De visade på att sjövikarna inte klarar att hantera den hårda pressen. Även byns förväntade bäste skytt Glenn min gamle vän Davidsson klarade inte pressen. Den som sköt bäst var lite oväntat Magnus som sköt ner alla änder utan att behöva använda något extra skott. Undertecknad lyckades också bra med endast ett extra skott. Total seger för sjövik (jag vet det låter jättemärkligt men så var det faktiskt).

Longest drive i golf.
Här var byalaget överlägset sjövikslaget. Glenn som till vardags spelar på touren visade en överlägsen känsla för drivern och slog längst, följt av mig och putte.


Bowling
Här var det höga berg och djupa dalar inblandat. Det är en hård värld vi lever i konstatera Johan när han inte ens nådde över skamgränsen 100 p. Chrille tog här revansch på skyttet och kammade hem segern med 184 p tätt följt av Putte på 181 och jag på 179. Seger för Sjövik.


Även i en brottningsmatch så vinner byns svagaste man Samuel över sjöviks starkaste "man" Johan

Poängtävling i biljard.
Det kommer från hjärtat när jag säger att det var i den här grenen som tävlingen avgjordes. Det har pratats om att vi skulle ha fuskat till oss en seger här. Men det kan jag med bestämdhet säga att det gjorde vi inte. Vi är hederliga värmlänningar som inte vill vinna på fusk. Hellre förlorar vi. Byn tog hem grenen och därmed matchen.

Vi alla tog någon att hålla i hand i väntan på att resultet skulle läsas upp. Och helt väntat vann byalaget, en komfortabel 3-2 seger. Tur i kärlek (i alla fall några av dem) har sjövikarna men spel, det behärskar dom inte. Det är bara för dem att börja om från början, träna hårt och idogt så kanske de en dag kan bjuda oss motstånd även fast jag oerhört svårt att tro det.

Efter ballbreaker hade vi ett bokat bord på en grekisk restaurang. Vi åt, drack, jag blev firad med ljuv födelsedagssång då david utbrast "vi sjunger tillsammans". Och sjöng de gjorde dom. Under middagen fick jag också ett litet rött paket, och tips från de äldre herrarna. De sa njut av livet. För livet är nu.

Därefter drog vi té dans mä karlstatösera och Sanna från Sunne ut i månskensnatten i Åmotsfors. Vi dansade och log, jag tappade rösten men lyckades ändå säga till David att "kyss mig stilla", vilket han gjorde. Som så många gånger förr. 

Jag kände mig sedan lycklig när jag slöt ögonlocken.

Det var en kort version av min 25-års fest. Som inte är det minsta aktuell längre varför jag inte heller skrivit den så seriöst. Tror att de flesta av erhar hittat en del Sven-Ingvars låtar i texten. Och det stämmer. Hur många finns det är frågan?! De flesta är rakt kopierade av låttiteln, de andra är lite klurigare att hitta.

Tack och bock! 
 


RSS 2.0