Så sitter jag här igen...

Sitter i skolan ännu en gång sent på kvällen, det är inte roligt. Men då jag inte har någon tid över på dagarna så får jag sätta mig på kvällen istället och göra mina "måstesaker" på internet.

För en timme sedan avslutade jag ett träningspass,vilket tog i runda slängar 3 timmar.
Först löpning 60 min, sedan styrka och rörlighet / stretch i 2 timmar.

Är inte så pigg för tillfället.
Och bara tanken på att jag skall gå upp 06.30 i morgon för att bege mig till simhallen för att köra fredagens första pass får mig inte att bli piggare precis,snarare tvärtom. Avskyr att gå ner i den kalla poolen där, speciellt på morgonen.

Har i morgon redovisning av ett grupparbete i skolan, de sista vi gör innan vi får den nya hemtentan på måndag. Då lär jag väl förmodligen sitta här igen många många timmar/dag =(

Skidskyttepremiär idag också, kul värre! Känns som om det kommer bli en bra svenska säsong.

Nu drar jag hem, träning igen om sisådär 8 timmar.



Världens största älg

För några år sedan läste jag om att man ville bygga en gigantisk älg på en bergstopp i lappland inland, det var då väldigt svårt att få till ett bygglov för projektet. Men nu verkar det som om man fått igenom planerna för en byggnation av världens största älg. Vore riktigt kul om det blir av, jag lär nog besöka älgen iså fall. Tillsammans med miljontals tyskar och danskar =)

Hittade följande artikel i aftonbladet:

Snart kommer en 45 meter hög älg pryda berget Vithatten. Tanken är att älgen ska locka turister till området.

Älgen kommer att stå med två ben i Skellefteå kommun och två ben i Arvidsjaur.

Iden att bygga världens största älg började ta form för sex år sedan då turister uttryckte ett stort intresse för älgen. Till exempel genomförs älgsafaris i området som är mycket populära.

Älgen som kallas Stoorn, kommer att bli 45 meter hög, 48 meter lång och vara belägen på berget Vithatten med två ben i Arvidsjaur kommun och två ben i Skellefteå kommun. I älgen, som ska byggas i trä och stål, kommer det att finnas restaurang och konferenslokaler bland annat. 




image9


Helags väntar

Infann mig idag hos min sjukgymnast kl 08.00, fick gå upp strax innan klockan 06.00.
Länge sedan jag var uppe så tidigt, och väldigt vad mörkt det var ute då. Nu när snön är borta så känns det ännu mörkare dessutom.
Väl hos sjukgymnasten fick jag akupunktur igen, det är lite obehagligt att bli stucken med en massa nålar. Men det brukar kännas rätt bra några timmar efteråt.

Fick idag mitt värdebevis (tor Sthlm - Åre) för "nudeljobbet" jag och Magnus gjorde för ett tag sedan. Visade siga tt det var värt ca 1000 kr, bra betalning för ca 90 minuters nudelutdelning. Lite synd att man inte kunde använda beviset till att åka högre upp i landet, till de högre fjällen.
Har fortfarande kvar att besöka bland annat Sarek, där flertalet av sveriges 12 st (Norge har 300 st !) 2000 meters toppar finns. Men det får bli en annan gång, istället får vi besöka Sveriges sydligaste glaciär, och det kan ju vara roligt. Dessutom att få vara i Åre under högsäsong, lär innebära en hel del puls.

Nedan kan en bild från Sveriges sydligaste glaciär skådas på helagsfjället, jag längtar redan dit!

image8

De ja vu

Känner lite De ja vu känsla just nu.
Sitter nämligen i skolan vid samma dator som jag satt vid förra söndagen, just vid den här tidpunkten och försöker knåpa ihop min träningsdagbok för att skicka till min tränare.
Det blev en ok träningsvecka med 12 träningspass, extra nöjd är jag över att två utav dem är hårda löpkvalitetspass.

Annars har helgen varit till belåtenhet, har suttit klistrad framför tv:n när det varit längdskidor. i min mening finns det ingen roligare sport att titta på än just längdskidor. Kul att det gick så bra i lördags också, mindre kul med dagens stafetter.

Just det syrran, jag har klippt mig nu och dessutom lagt in lite ljusa slingor.
Så äntligen kan jag styla till en snygg frisyr igen, länge sedan sist.



Nu är han borta...

image7

Denna vackra snögubbe har stått och vinkat utanför mitt hus ett par dagar.
Men de  har inte vädret tillåtit honom att le, så nu är denna över 2 meter höga snögubbe ett minne blott  =(

Notera att han har en kraftig hårväxt under armarna.

Guldlöp :)

image6

Ovan visade guldlöp fick jag hem för ett tag sedan, titta och njut

it´s not over until the fat lady sings

Nu börjar jag tröttna på att inte ha något internet hemma, måste varje gång bege mig till skolan för att uträtta mina ärenden på detta "fantastiska nät". Fast på ett sätt är det bra, jag får mer vettiga saker gjorda i lägenheten nu.

Igår blev Sverige klart för EM, jippie. Eller? Joo visst är det kul, man får dansa ännu en sommar.
Men enligt Svensk media och alla så kallade experter så har laget varit klart för EM sedan omgång 4-5 nånting. Tänk om vi nu skulle missat mästerskapet? Jag skulle med glädje hånat alla dessa som sagt att Sverige är klara för slutspel.

Det är inte klart förrens det verkligen är KLART!

Men det roligaste med gårdagens EM - kväll var inte att Sverige gick vidare utan att England missade mästerskapet =) Där fick ni för att ni gjorde er av med Svennis, Forza Svennis! Haha.

Förövrigt så ogillar jag att människor kastar sina cigarettfimpar på marken, de ser inte bra ut.

Nu måste jag rusa hem för träning.

Lilltå problem...

Oj nu börjar det nog bli tråkigt att gå in på min blogg, då den inte uppdateras.

Fast egentligen har inget utöver det vanliga hänt, har pluggat, tränat, varit hos kiropraktorn, ätit mat (inget godis) och sovit.

Har nu i helgen fixat dom sista enkäterna åt kommunen, skönt!
Väntar bara på att pengarna ska trilla in på kontot så att man kan köpa nya prylar, vet exakt vad jag ska köpa redan =)

Just det, ännu en gång har det hänt.
Min högra lilltå försökte ta vägen runt ett bordsben medan resten av tårna tog den närmaste vägen förbi bordsbenet.  Det var inte jätteskönt precis. Sånt händer tyvärr lite då och då, och man blir lika förbannad varje gång!

Men vad ska man göra åt saken, inte lätt att sätt koppel på lilltårna.

Någon som har nått tips på hur man ska undvika att slå i lilltån? =)


Har idag köpt salt

Är tillbaka i den gråa vardagen efter en skön helg i hemmavid.

Fast själva dagen är inte så grå, den är snarare vit. Har runt 10-15 cm nysnö utanför =) Vackert!
Men det lär väl försvinna snabbt tyvärr.

Var idag i västermalmsgallerian på kungsholmen, strosade bara runt lite granna när en tjej kom fram och frågade om hon fick titta på mina händer. Blev först lite undrande, men tog i alla fall av mig handskarna. När hon såg insidan av mina händer så sa hon att du tränar väldigt mycket va? Hmm, joo jag gör ju det. Du tar alltså hand om din kropp, men inte om din hud sa hon då (hela konversationen på engelska). Sen drog hon med mig till ett bord i närheten där jag fick skrubba mina händer i "naturligt dött havssalt" med aromatiska oljor. Tvättade sedan av mig saltet i en bunke med vatten som blev jättesmutsigt (trots att jag tvättat händerna med tvål och vatten för bara några minuter sedan)  Efter det fick jag "bodybutter" att smörja in händerna med.
Blev som en bebis i huden efter det! 

Hon ville såklart sälja dom produkterna sedan, priset var 450 kr/st. Lite väl över min budget.  Fast fick ner priset rejält på saltet efter ett tag så köpte det.

Saltet kunde användas till hela kroppen utom snoppen och ansiktet så nu kommer jag bli väldigt ren.

Tror faktisk att säljerskan flörtade lite med mig, hon sa att jag var väldigt stilig och frågade om jag hade någon flickvän...hmm kanske borde gå tillbaka =)

Ingen lust

Åker tillbaka till sthlm tidigt i morgon bitti och jag vill inte, Inte än i alla fall. Har faktiskt ingen lust. Tiden har sprungit ifrån mig här alldeles för fort.
Men det går väl kanske snabbt till jul när jag åker hem nästa gång, vilket då blir det 5:e besöket här i år. Känns jättekonstigt att bara varit här så lite, har varit utomlands fler dagar iår än jag varit i sandhem. Det har aldrig hänt förut.

I detta lilla samhälle råder lugnet, här stressas det inte, här ser man inga tanter springa till tunnelbanan (kanske för att det inte finns någon tunnelbana)  ingen som springer upp på vänstra sidan av rulltrappan (också förmodligen för att det inte finns någon rulltrappa, men ni fattar va?) Allt är bara lugnt och skönt, och det är det jag gillar med sandhem.

Var tidigare idag ute och promenerade med Glenn, David och Johan, tre grabbar som ligger mig varmt om hjärtat. För en gångs skull var alla hemma samtidigt vilket händer väldigt sällan då vi bor i Stockholm, Jönköping, Göteborg och kristianstad. Vi promenerade runt i sandhem väldigt sakta, pratade lite minnen, vad som händer, vad som komma skall och bara njöt av den härliga vinterdagen, fantastiskt avslappnande. Men idag och i morgon är alla tillbaka på sina vardagliga rutiner.

Ibland är det bara så trist att bli vuxen.


Ute så...

Är det snö, minusgrader och strålande sol. En otroligt vacker vinterdag helt enkelt, och här sitter jag inomhus framför en dator. Fy skäms.
Men jag ska gå ut snart, har bara varit lite seg på grund av gårdagen då jag var på SIF:s årsfest på sägnernas hus. Det blev inte senare än 02 men alkoholen gör sig lite påmind. Tillställning var lyckad, jag träffade en massa gamla vänner, föräldrar till vänner, grannar, släktingar och andra som man är hej och tjenare med.
Lite tråkigheter i form av slagsmål var det också, inget jag var inblandad i dock.

Om det var en glädjedag igår så var fredagen en sorgedag. Mycket känslor inblandat, jobbigt.


Snön here i come!


A love story

Hittade följande artikel på aftonbladets hemsida:

Såg sin drömflicka på tunnelbanan - la ut efterlysning på nätet och fick napp

Drömflickan försvann i tunnelbanevimlet innan Patrick Moberg hann presentera sig.

Då gjorde han en teckning av henne, la ut den på nätet - och 48 timmar senare hade han inlett höstens mest uppmärksammade romans med Camille Hayton.

Den söta historien, som fått hela New York att le i novembermörkret, tog sin början förra söndagen.

21-årige webbdesignern Patrick Moberg - trots sitt namn inte svensk - var på väg hem till sin lägenhet i Brooklyn när han fick syn på en bedårande ung kvinna med rosor i håret i tunnelbanevagnen.

- Det var kärlek vid första ögonkastet, berättade han i tv-showen Good morning America i förrgår.


Skapade hemsida

Innan Moberg hann presentera sig försvann hon dock i vimlet på den stora stationen vid Union Square.

Men den unga casanovan gav sig inte så lätt.

Han åkte hem, gjorde en teckning av drömflickan och la ut den på nykomponerade hemsidan www.nygirlofmydreams.com (mina drömmars New York-flicka).


"Lite underligt"

Två dagar senare hade han med hjälp av sina läsare lyckats spåra 22-åriga Camille Hayton från Australien.

Och efter en inledande middag har de båda nu inlett en romans.

- Det kändes väl lite underligt när vi sågs, säger Moberg till New York Post.

- Men sedan fann vi varandra hur snabbt som helst.


Sammanträffande

Sagan, benämnd som Tunnel of love-storyn i lokala media, har värmt hjärtan hos både stora och små i New York.

- Jag skulle egentligen inte ha åkt det där tåget, berättar Hayton för Post.

- Jag var där enbart för att min lägenhet brann ner under halloween och att jag nu bara kan bo hos kompisar ute i Brooklyn.


Gå in och kika på teckningen han gjorde -> http://www.nygirlofmydreams.com/

Så nästa gång en drömflicka dyker upp så kanske man skulle ta och rita lite =) Haha.


Hemma i Sandhem =)

Efter en angenäm bussresa (det var väldigt sköna säten) på 4 timmar kom jag till Jönköping där min mamma och mina systrar hämtade upp mig med bil för att åka hem till Sandhem.
Har inte varit här sedan i mitten av sommaren, tiden går så vansinnigt fort.

I vilket fall som helst så är jag glad över att vara hemma igen, ska försöka njuta så mycket jag kan och försöka träffa så mycket släkt och vänner som möjligt.

Har redan träffat en gammal vän som jag inte sett sedan vi gick högstadiet ihop i Mullsjö, det var riktigt roligt. Han var nu ass coach i Mullsjös innebandylag som leder div 1. Vore grymt roligt om dom gick upp i elitserien till nästa år, världens bästa innebandyliga =)

Just det polisen skulle hålla ögonen på dessa "cykeltjuvsgrabbar" som vi tipsat om, och utreda det lite närmare.
Undrar när dom gör det....

Nu ska jag sova, är trött, och då är det väl en bra idé att sova har jag hört.

I går var det full fart...

Klev upp kl 06.00 för att äta frukost, därefter åka buss in mot stan och Universitetet där jag och magnus skulle roa oss med att dela ut nudelpaket med lite reklam på om tågpaket upp till Åre. Företaget vi skulle göra detta arbete åt beräknade att det skulle krävas 4x2 timmars arbete, vi gjorde detta på 1 x 90 min. För detta "besvär" fick jag och Magnus en mössa, fika, tågbiljetter tor Åre och biobiljetter. Rätt OK! Arbetet var dessutom väldigt roligt, speciellt att se främmande människors olika reaktioner på när någon sträcker fram ett paket med nudlar.

Därefter åkte vi till Solna för att lämna bilen vi fått låna och sen vidare mot Sjukgymnasten på andra sidan stan. Kom naturligtvis 20 minuter försenade till Sjukgymnasten, så hon fick ta en lite senare lunch...Efter besöket hos SG så gick vi till Muffinsfabriken, där dom gör världens godaste muffins =) Köpte två stycken var till lite färdkost.
Klockan är just då 12.30.

12.50 befinner vi oss inne i stan igen där vi köper en massa godis för kvällens enkätundersöknings jobb. Tanken är att vi genom godis skall locka människor att svara på en enkät om Torvalla sim- och sporthall som vi hjälper Haninge kommun att genomföra.

Tillbaka i Haninge igen runt 14- tiden. Mat ordnas, sen iväg för nästa besök ; Polisstationen. Påvägen till polisstationen träffar vi av en slump två av grabbarna vi hade jagat i söndags. (Magnus utredde cykelstölderna lite på egen hand under måndagen där han fick fram nya viktiga faktan, som bara skulle bli rörigt om jag berättade dom här.) Grabbarna vi träffade igår berättade en hel del för oss, cykelhjulet från i söndags hade inte dom stulit utan den tredje grabben som var med dom, och att dom bara hade träffat på honom utanför sporthallen. Killen hade då sagt att han varit och köpt hjulet av en kompis. Detta hävdade dom i alla fall vara sanningen, och de verkade rätt trovärdiga. 

Hur som helst  så sa grabbarna att den här tredje kille som dom träffat  på brukade ha en massa fuffens för sig. Vi frågade vad grabbarna tyckte om att vi skulle gå till Polisen, detta hade dom ingenting emot, de snarare insisterade på att vi skulle göra det.
Under Magnus lilla egna utredningsrunda hade han fått reda på  att en ytterligare kille (nämner inga namn eller andra demografiska faktan)  brukade roa sig med att sno cyklar, igår åkte vi också förbi denne fjärde killes portuppgång där vi fann några cykelramar liggandes.

Kl 15.50 äntrade vi polishuset, där vi fick kliva in i på ett kontor. Vi beskrev allt vi sett, hört och gjort. De blev väldigt imponerade och trodde att vi var blivande poliser, hum kanske det =) Särskilt gillade de att vi återgäldat hjulet ifrån söndagskvällen. Kände oss naturligtvis som hjältar. haha!
Polisen som skrev ned våra iakttagelser var en kvinna, en väldigt snygg polis bara några år äldre än jag själv. Hon hade uniform på sig, Kvinnor i Uniform är väldigt sexigt! Kan förstå att många kvinnor tycker att män i uniform är sexigt.

Kl 17 började vi träna, hann dock bara träna en kortare stund innan vi förflyttade oss 50 meter för att göra en enkätundersökningen. För varje genomförd enkät får vi 20 kr. Igår fick vi ca 100 stycken att svara på enkäten under ca 2 timmar, timpenningen blir då 500 kr. inte så pjåkigt =)

Vi avslutade med att träna en timme till, sen mat, sen sova (åt och sov på varsitt håll såklart !)
Sådana här dagar gillar jag när det är full fart och där det händer lite.

Ikväll ska vi fortsätta med enkätarbetet, jag ska bara genomföra ett wet west intervallpass i simhallen först.

Oj vilket långt inlägg det blev...

One way ticket to Sandhem and back

På torsdag åker jag hem till Sandhem igen, känns som det var evigheter sedan sist.
Hittade en otroligt billig biljett, 99 kr enkel resa från sthlm till Jönköping med ett nytt bussbolag. Ett bussbolag som satsar på komfort och lite mer lyx i form av mer utrymme för benen, internetuppkoppling, minibar, färre platser på bussen. Det bästa är nog att sätena är stora läderfåtöljer istället för vanliga bussäten =)

Tycker att jag är värd lite lyx.

Tiden hemma kommer inte utgöras av någon avkoppling, utan snarare tvärtom. Man ska hinna med att träffa alla, begravning på fredag, sandhems if:s årsfest hela lördagen, träningen såklart och sen har jag tänkt att gå ut i naturen för att "läsa landskapet"  som jag har lärt mig i skolan under den senaste kursen. Men får se hur det går med den saken.

Jag har också bokat biljett tillbak till sthlm på måndagmorgon 07.11, men då med ett mindre glamouröst tåg.

I morgon ska jag och Magnus vara vid Sthlms universitet och dela ut nudelpaket med en liten flyer på om Åre. Det ska bli lite skojjigt faktiskt. Kanske träffar på någon man känner, det vet man aldrig.

Ne, nu är det nog dags för mig att gå hem. Timmarna bara flyger iväg när man sitter vid datorn,timmar som man borde göra något bättre av egentligen.


En God gärning, kontakta Polisen?

Kommer till den goda gärningen lite längre ner.

Börjar att skriva lite om Nordiska mästerskapen i terränglöpning som jag var och tittade på tidigare idag i Södertälje. Ingen Svensk individuell seger blev det, lite överraskande kan tyckas. Men istället blev det lagguld i både herr och dam klassen.
Bäste svensk på en andra plats efter Finnen Utrianen (som fick revansch från finnkampen) blev som väntat VM resenären Erik Sjöqvist. Därefter en Norrman och hela 5 svenskar. Varav  platserna 6, 7 och 8  var tre klubbkamrater till mig, det blir jäkligt svårt att vinna KM i terräng till våren. Blev väldigt imponerad och framförallt inspirerad av många löpare idag!

Riktigt kul att träffa en massa kompisar igen som man inte sett sedan i sommras i princip, och ja Oskar du finns med som en av dem det var kul att träffa, såklart!  =)

Den goda gärningen då, jo. Eller jag väntar lite till, var tidigare i dag i Idrottscampusgymmet och tränade. Brottar Christoffer och hans lillbrorsa var där också. Plötsligt hörde vi att någon var vi ytterdörren, först trodde vi att det var ytterligare en campusidrottare. Men ingen kom, så vi gick dit och fick se att någon ställt dit en lastpall, Christoffer hade sett två killar i 13-14 års ålder stå utanför och vi antog att de måste varit dom. Kul grej att göra när man är i den åldern, men man tänker inte riktigt på vad det kan få för konsekvenser.  Vi försökte få bort lastpallen på alla sätt och vis, men det gick. Vi var fast (då det är enda utvägen). I och med att det var söndagkväll så är chansen att någon skulle komma förbi det något avlägsna gymmet väldigt liten. Vi kunde alltså blivit fast där över natten om det inte vore för att jag hade tagit med mobiltelefonen (vilket jag inte brukar göra till gymmet). Ringde till räddaren i nöden Magnus som fivk komma bort och hjälpa oss.

Christoffer noterade en grej med killarna han såg, dom hade svarta addidasmössor på sig. När jag och magnus cyklade därifrån fick vi syn på tre killar och frågade varför dom ställt en lastpall framför dörren. Men dom var ju oskyldiga såklart...En av dessa killar cyklade med ett cykeldäck med framgaffel och skivbromsar i handen, något som vi tyckte var lite skumt, frågade därför vart dom fått det ifrån. Vilket dom inte hade något bra svar på. Vi sa att vi skulle polisanmäla detta, kaxiga som dom var så sa dom bara, aha gör det då.

Faan har ungar ingen respekt för äldre längre!!!!

Vi följde efter grabbarna ett litet tag för att skrämmaa dom lite till innan vi svängde av hemåt.
Men, tanken slog mig att vi måste kolla vart dom bor, vi vände och cyklade snabbt ifatt dem. När dom fick syn på oss igen fick dom en väldig fart, och dom splittrade sig. Jag tog hand om de två som cyklade iväg medan Magnus tog den som hade cykelhjulet. Dom grabbarna jag följde efter vet jag nästan vart dom bor, den killen Magnus följde efter är vi nog hundra på vart han bor.

Men den goda gärningen som jag nämnt. Jo, killen som Magnus följde efter gömde cykelhjulet bakom en container. Vi tog hjulet och cyklade tillbaka till Torvalla idrottsplats där killarna hade kommit ifrån. Ställde oss där, det dröjjde inte länge innan en liten kill på ca 12 år kom fram och frågade vart vi fått det ifrån. Vi sa som det var, tydligen var det hans kompis Linus som blivit av med hjulet. Vi gav det till Killens pappa som skulle återgälda hjulet till dess rätta ägare. Hjulet med framgaffeln och skivbromsarna var riktigt schysst och kostar säkerligen runt 5000 kronor. Var det en god gärning eller vad? =)

Jag och Magnus funderar nu på att kontakta polisen imorgon för att berätta det vi sett och vet om dessa grabbar. De behöver en liten uppläxning av farbror blå. Cykelstölder är allvarliga saker.

Tycker du att vi ska kontakta polisen? Vill ha kommentarer!

Dags för refrängen.

Blev precis klar med hemtenta, 00.20. Satt bara 10 timmar idag. Usch.

Nu tänker jag på refrängen och går hem.

Godnatt!


RSS 2.0