Sandhem!

Är hemma för lite långledighet i Sandhem, alltid lika skönt att komma hem.

Igår körde jag ett rullskidspass för första gången på väldigt länge, och det känns idag om man säger så. Armarna och ryggen värker :) Men det är skönt med träningsvärk.

Och idag har jag sprungit 1 mil, kändes inget vidare. Vet inte när jag var så dåligt kondistionstränad sist! Känns som om lungorna krampar ihop helt och hållet så fort jag ökar farten.

I morgon ska jag spela innebandy för första gången på säkert 5 år. Ska bli väldigt kul!

Ni som väntar på en summering av Marocko resan och dess bilder får vänta ett tag till, har 2000 bilder att välja mellan så skjuter hela tiden på det. Kommer ta väldigt lång tid att få ut allt på nätet. Men det kommer så småningom.

Till sist ska jag tipsa en hemsida en kompis och hennes kompis gjort i skolan, där finns ett reportage om mig och Magnus, kolla in det!

http://student.ktd.sh.se/~jmmht08-11/menysidor/manadenstema.html

Nu kom Glenn hit så nu ska vi ut och gå!

Tjingeling!

?

Frågetecknet passar bra in som rubrik i mitt liv då jag för tillfället är något ovetande om hur min närmaste framtid ser ut, det känns lite konstigt att inte veta då jag de senaste åren vetat exakt. Men det känns samtidigt lite spännande, då nya möjligheter öppnas, nya jobb kommer ifråga osv. Idag har jag bland annat jobbat extra på naturkompaiet i sickla, det var riktigt kul. Och i morgon skall jag provjobba på en annan friluftsbutik inne i stan. Får se vad det blir utav det.

Skall nämna också att min satsning på löpningen ligger helt på is, finner ingen motivation någonstans. Därför skriver jag inget i bloggen om hur min träning går.

Nämner också att jag lånat en Pippi långstrumpbok, på tyska. Jättekul :) Ska försöka få fart på mina tyskakunskaper igen.

Tack och bockHelgen som gick

Helgen som gick var en bra helg, bortsett från att jag har haft feber, halsont och hosta. Anledningen till varför den varit bra är på grund av att hela familjen varit uppe och hälsat på, Pappa bodde hos mig då han går en kurs på bosön och övriga familjen bodde på ett hotell i närheten. Lördagen var vi alla bland annat ute och åt, vilket händer väldigt sällan numera. Och i söndags var alla utom pappa på High school Musical på Göta lejon. Den blev man glad av, visst handligen kanske är lite töntig. Men det var väldigt bra sång- och dansprestationer, för att inte tala om alla söta tjejerna på scenen. Den var helt klart sevärd. Roligt att också gå på annat än bara bio. Funderar nu på om jag skall köpa biljetter till Buddy holly musical. Den verkar riktigt bra, någon som vill hänga på?

Ska nämna att jag också köpte min systers nintento 64, ska bli kul att spela lite. Har jag inte gjort på åratal. Egentligen vill jag ha ett nintento 8 bitars, med spelen turtels 2 och supermario bros 3, men väntar ett tag med att skaffa dem. Ska först försöka få tag på mario cart, det är sjukt kul till 64, det är sjukt kul!

I lördags gick också tjurruset av stapeln, det här året avgjordes det i Västerhaninge. Så jag tog cykeln ner dit för att heja på Magnus. Och tack vare mina hejarop efter 9 km så kom han på andra plats. Eller, ok det kanske inte var tack vare mig, utan han gjorde ett alldeles utmärkt jobb alldeles själv.

Loppet började med en brant sandbacke:


Magnus i ett av hindren utmed banan

Fler bilder finns på http://www.marathon.se/bilder/bilder10.cfm där kan du se en massa andra hinder, vattenfyllda diken m.m.

Dessutom fyllde min goda vän Lina år i helgen, stort grattis! Kändes trist att missa din middagsbjudning!

Nu måste jag sova, skall på arbetsintervjuimorgon!

Tack och bock!


Vart sov jag den natten?

Innan jag och Magnus åkte iväg på vår lilla trip till Marocko och Atlasbergen så skrev jag ett blogginlägg om "vart jag skulle sova inatt". Svaret kommer nedan:


Under en bro med massa klotter i centrala Madrid.

Vi tog tunnelbanan ett par stationer in mot stan i från flygplatsen, möttes av värmen och promenerade några hundra meter innan vi hittade platsen under bron. Ingen direkt vacker eller rofylld plats, men dock charmig på sitt sätt.Dock sov vi inte speciellt bra, bilar åkte över oss och stora godståg 50 meter ifrån oss.

Men det var en speciell upplevelse.  Och speciella och ovanliga upplevelser samlar jag på. Efter uppstigning tog vi oss tillbaka till flygplatsen för vidare flygtransport till Marrakech.

Fortsättning och en massa bilder kommer i sinom tid.

/JLVart ska jag sova inatt?

Rubriken passar utmärkt för dagen, då jag inte har någon som helst aning om vart jag skall tillbringa natten.
Jag och Magnus drar nämligen iväg på nya äventyr om 3 timmar. Vi kommer att landa i Madrid runt kl 19 ikväll, då skall vi leta upp någon plats att sova på. Förmodligen blir det under bar himmel i en park ganska så nära flygplatsen. Vi behöver vara nära flygplatsen nämligen då vi i morgon bitti flyger vidare mot Marocko och Marrakech. Därifrån skall vi sedan ta taxi in mot höga atlasbergen och knata runt bland berberbyar och 4000 meters toppar. Det stora målet är att bestiga Jebel Toubkal 4167 möh. Ska bli spännande, har man klart väder kommer vi se långt in i Saharaöknen.

Det här med att sova i en park har vi gjort lite till våran grej, bland annat har vi sovit så i Glasgow och Andorra La vella. Så det går säkert bra i Madrid också :)

Nu måste jag skynda iväg mot tåget! Uppdatering kommer med en massa bilder så småningom!
Tills dess bjuder jag på bilden nedan över Jebel Toubkal:
På återseende!

//Jocke

RSS 2.0