SM

I morgon åker jag till Västerås för att springa SM, blir 800- och 1500 meter för mig. Det ska bli superkul!

Återkommer med en rapport i helgen.

Tack och Bock

Nynäs...

Sverker var och besökte mig i helgen som gick, Inte ofta bara jag och han umgås. Har saknat det!
Inte ofta man hinner träffa sina "gamla" vänner numera, men när man väl gör det är det alltid grymt kul!

Tyvärr blev det en väldigt kort vistelse, men vi hann med väldigt mycket ändå.
Jag har varje sommar som jag bott här sagt att jag ska åka ner till Nynäshamn för att sola och bada lite vid havet.
Detta föll sig väldigt bra att göra, blev pendeltåg och buss ner dit. Sedan strosade vi runt lite i den lilla staden, åt lunch, kollade lite på båtar nere i hamnen och slutligen bad och sol i havet.

Hade faktiskt hoppats på att det skulle finnas lite mer att se och göra i den lilla kuststaden, men icke. Kanske letade på fel ställen i och för sig, så väntar med att dömma tills efter jag fått en utlovad guidning till pärlorna av G:e.

Efter Nynäs åkte vi in för en Sushimiddag på Spoon, där sushin är helt kanon. Då det var väldigt varmt väder avslutade vi det korta stadsbesöket med en glass, Magnus mötte då också upp när det vankades glass.

Hemma i Haninge blev det en löptur på 20 min, jag tryckte på rätt bra då benen kändes pigga efter massagen 2 dagar innan. Sverker fick slita rejält =) Men han hängde med väldigt bra ändå. Träningspasset avslutades med ett bad.

Under kvällen fixade Sverre mina bromsar på cykeln och sen även min gamla dator. Där vi förde över alla bilder, filmer, filer och dokument till den nya datorn. Tyvärr fungerade inte riktigt omformateringen av den gamla så att datorn skulle fungera normalt igen.  Men det finns ändå hopp om att jag åter igen skall kunna använda den.

Sverker Skiner ikapp med solen


Summering av mina lopp på DN-galan och Karlstad GP

Sprang förra tisdagen i A-heatet på DN-galans förtävlingar. Alltid lika kul att springa på Stockholms Olympiastadion, särskilt när det är mycket folk, vilket det var även vid förtävlingarna. Skulle gissa på att det var 8-10 000 när vi sprang.

Vädret var kanonfint, något svettigt att värma upp i men grymt skönt att tävla i...
Benen hade börjat kännas lite bättre efter mitt lopp i Gävle så hade förhoppningar om nytt årsbästa.
Fick Starta tillsammans med Johan Kågeman på bana 4. Då jag inte är någon raket i starten fick han innespåret och jag fick nöja mig med att springa lite mer i ytterkant av banan. Kom ut 3:e sist i det 12 (inklusive en hare) man starka startfältet.

Får släppa lite lucka efter ca 250 m då jag känner att det går lite för snabbt för mig, men kämpar mig ifatt till varvrningen. Passerar den på ca 54 sek. Genom kurvan ligger jag och flyter med andraklungan, avancerar två placering i den lätta motvinden på bortre lång. Sprang taktiskt dåligt genom kurvan då jag srang på bana 2. Vid 120 kvar börjar jag spurta, men det händer ingenting utan jag bara segar mig fram. Går i mål på en 7:e plats av 10 som tog sig i mål.  Därmed var min segersvit bruten, annat var inte att vänta för den delen heller.

Nytt årsbästa blev det med 1.53.21
För den som vill se loppet så kan man se det på webbadressen nedan, Spola fram till ca 107 min så ser ni mig i rakat hår och grön tävlingsdräkt =)

http://www.headweb.com/sv/sportevents/dn-galan-2008

Resultat från DN-galan 22/7:

Rank

Bib

Name

Nat

Born

Time


1

171

Eugenio BARRIOS

ESP

73

1.46,09

 

2

162

Luis A MARCO

ESP

 

1.46,23

 

3

193

Jose Manuel CORTES

ESP

 

1.47,36

 

4

106

Mattias CLAESSON

SWE

86

1.47,77

 

5

225

Johan WALLDEN

SWE

87

1.51,27

 

6

159

Johan KÅGEMAN

SWE

86

1.52,89

 

7

170

Joakim LÖFWING

SWE

84

1.53,21

 

8

200

Andreas REHNBORG

SWE

80

1.53,55

 

9

28

Henrik ASTFORS

SWE

87

1.54,63

 

10

198

Tor PÖLLÄNEN

SWE

87

1.58,05

 
 

217

Per SYNNERMAN

SWE

71

DNF

 
 

180

Alvaro RODRIGUEZ

ESP

 

DNF

 
I måndags var jag i Karlstad och tävlade. Kul att vara tillbaka i staden där jag bott 1.5 år.
Kul också att tävla på Sveriges i särklass bästa Grand prix arrangemang.
Med en 30 gradig temperatur var det något svettigt att värma upp, man blir väldigt seg i värmen och det dröjde länge innan jag fick igång benen.

Sprang i galans B-heat (av A-D). Denna gång startade jag på 3:e banan tillsammans med en norrman. Tog starten för en gångs skull och bestämde mig för att satsa lite hårdare än på DN-galan. På den blåsiga bortre lång avancerade jag något på insidan av mina konkurrenter. Då jag låg på insidan blev följden att det blev väldigt trångt i ingången på första kurvan. Och då jag är alldeles för snäll så flyttar jag på mig, kommer ur rytmen och tappar någon placering. På målrakan går Ekhamre om mig och jag släpper snällt in honom i ledet precis innan kurvan. På SM kommer jag inte att vara snäll!
Varvade på ca 55.2. Ut på bortre lång uppstår det luckor än en gång på insidan där jag smiter förbi, men samma sak händer igen som på första varvet; det blir för trångt jag tvingas ta ett steg utanför sargen viftar till med högerarmen högt över huvudet, vilket göra att jag kommer ur rytmen igen. Genom hela kurvan ligger jag instängd och väntar på att få börja spurta, något som jag kan börja göra med ca 90 m kvar. Men likt DN-galan så händer ingenting i spurten, det fattas det där lilla sista. Min egen analys av det är att jag gör av med för mycket energi tidigare i loppet genom att ligga instängd och stökas i klungan. Bättre att ligga ostört längre fram för att få ett renare lopp.

Blev 5:a i loppet bakom bland andra mina klubbkamrater Johan Klinteskog och Thobias Ekhamre, och trots allt stök blev det ändå ett nytt årsbästa på 1.52.83
Efter loppet tog jag, Klintan och Zigge ett grymt skönt bad i Klarälven!

Resultat Karlstad GP 28/7:

 
M 800m B-final
       
1Johan Walldén86 Gefle IF1.51,63  
2Albin Johansson81 Hässelby SK1.51,69  
3Johan Klinteskog81 Hammarby IF1.52,35  
4Tobias Ekhamre88 Hammarby IF1.52,56  
5Joakim Löfwing84 Hammarby IF1.52,83 SB
6Nur Adan85 Norge1.53,33  
7Ådne Svahn Daehlin82 Norge1.53,79  
8Johan Kågeman86 IK Norrköping Friidrott1.53,92  
9Abdirahman Guleed87 Norge1.54,10  
10Andreas Rehnborg80 Hässelby SK1.57,02  
 Fredrik Björklund86 Hälle IFDNF


Har ett tag tänkt att skriva om...

Min långhelgsvistelse hemma i Sandhem som ägde rum för ca 2 veckor sedan...

Det var nämligen länge sedan jag hade så kul som då, det var full fart hela tiden med att träffa familj, släkt,  vänner, norskor och ex -flickvän.

Började vistelsen på onsdag kväll med att  träna med delar av Sandhems Ifs: fotbollslag för att sedan tillsammans med Glenn åka ner till Tunarp(ett ridparadis utanför 3 Km utanför Sandhem ) till våra norska vänner Mia, Tonje och Hedda för traditionsenligt kortspel. Dessa tjejer har jag, Glenn och Sverker träffat varje sommar sedan 1996! Superkul att träffa dom!

Torsdag förmiddag tog jag tåget till Falköping för att hälsa på Jennie, träffade då hennes mamma och småsystrar också vilket var grymt kul då jag inte sett dom på några år.  Jag och Jennie tog oss en långpromenad med fika, och avslutade uppe i tornet på Mösseberg med utsikt över stora delar av Skaraborg.

På Eftermiddagen vankades det ridning på Islandshäst, något som jag gjort en gång tidigare, men som jag verkligen inte behärskar.  De Norska jentorna hade sett fram emot att se mig rida fick jag höra, och jag inte annat än hålla med om att det nog förmodligen såg väldigt roligt ut. Der var inga problem i en lugn gång, men sen när man skulle galoppera fick jag kämpa rejält för att över huvudtaget kunna sitta kvar på hästen. Rörde mig inte alls efter hästens rörelser utan satt mer i sadeln och hoppade upp och ner vilket innebar att jag fick ganska mycket träningsvärk i ryggen dagarna efter.

På fredagsförmiddagen fick jag en välbehövlig massagebehandling av pappa, och lite senare under dagen åkte jag och Glenn ner till Mullsjö för att inhandla diverse drycker till kvällens fest med norskorna på "Valhall". Vi köpte också två presenter till Tonje som fyllt 25 under veckan. Den ena presenten var seriös; ett fint vinställ medan den andra presenten var mindre seriös, nämligen en chokladsnopp i erigerat tillstånd från Ryfors konfektyrer. Vi var också ute i skogen och bar en stege med en sits på som Glenn ska ha när han passar på rådjur =)

På kvällen var det som sagt fest på valhall ( en liten stuga på Tunarp )....Där var en hel del andra ridgäster också. Bland annat 8 st tjejer som var runt 11-14 år. Dessa var ute och lekte röda och vita rosen, vilket jag Glenn och Mia utmanade dem på. Två timmars springande  efter småtjejerna i hagarna runt Tunarp blev det för att få tag på den blå spaden som gömdes. Det var galet roligt =) Och vi vi vann såklart, även fast kanske inte barnen håller med om det.
Kvällen förflöt sedan på valhall, men även i stallet där jag och Mia hade vattenkrig, man måste få vara lite barnslig ibland!

Lördagsförmiddagen blev inte lugn trots kvällen innan  som blev något långrandig. Jag och Glenn tog cyklarna och gav oss ut på en långrunda med en massa fika med oss. Vädret var kanonbra så vi badade också i Sjöbackasjön (finns lite oseriösa bilder på facebook från det ). På kvällen var det dags för mormor och morfars årliga sommargrillfest, och som vanligt hade mormor lagat väldigt god mat!  Festen hölls på min morbrors altan, härligt att kunna sitta ute även om det regnar. Väldigt kul att träffa alla!

Söndag förmiddag åkte jag och pappa ner till Habo för att köra ett banpass (jag körde pass, pappa tog tid)
Passet var först en 300-ing på 38.1 + 200 på 24.3 + 150 på 17.5 + 150 på 18.0...kände mig inte speciellt snabb.

Vidare under söndagen hälsade jag och Lina på hos farfar ,mormor och morfar.
Sen var vi även ute och plockade blåbär, trots blåbärsbristen i södra Sverige fick vi ändå ihop ganska mycket.
Att vara ute i skogen långt från allt vad bilar,tåg, skrikande bebisar, ringande mobiltelefoner och all stress heter är verkligen helt underbart! Den tystheten finns inte i Sthlm! Så har lovat mig själv att söka mig till lugna och tysta platser lite oftare för att bara vara.

Höstresan bokad!

Har idag bokat biljetter till höstresan! 

Det bär av till Barcelona den 13:e september och hem den 20:e.
Men i Barcelona skall vi bara vara några få dagar då själva huvudresemålet är Andorra.

Det är som så mångna gånger förr jag och Magnus som ska åka.

Tanken är att vi skall flyga till Barcelona för att sedan ta oss till Andorra och bestiga landets högsta punkt Como de Pedroso. Därefter ska vi bege oss till Fransk/Spanska gränsen och berget Pic Estats för att sedan vandra vidare till Pyreneernas högsta berg Pico de Aneto 3404 möh.

Efter bergsäventyret har vi planerat att tillbringa några dagar i Barcelona =)

Tack och Bock

Ny seger...

Tävlade igår för första gångne på Gunder Hägg stadion i Gävle, distansen var än en gång 800 m.

Efter att ha kommit på villovägar (tog mig två timmar att gå till arenan) påväg till arenan var jag lagom seg i benen,.
Men jag trodde att segheten skulle släppa när jag började värma upp, men inte gjorde den det!
Fick aldrig igång benen, utan kände bara en tröghet som man som löpare inte alls vill känna när det är dags för tävling.

Då jag aldrig hört talas om någon av mina motståndare förstod jag att jag var tvungen att göra allt dragjobb själv.
Fast det var egentligen det jag ville, göra loppet på egen hand och bli ordentligt trött.
Så öppnade första 200 på strax under 26 sek och fortsatte i bra fart och passerade 400 på 54.5 sek.
Vid varvning hade jag tydligen några meter lucka till tvåan. Dit fram kändes det ok, men efter ytterligare 100 meter och sedan en tung borte lång med  motvind var jag riktigt trött. Kände då också att de andra låg i rygg.
Sista 200 kan inte gått snabbt, men jag visade ändå att jag är hyfsat stark som håller undan och vinner loppet.

Tiden blev 1.54.53, alltså sämre än i Västerås. Men jag betraktar ändå Gävleloppet som ett bättre lopp då kroppen kändes som den gjorde och att jag gjorde allt jobb själv till skillnad mot i Västerås då jag gjorde ett hänglopp på Astfors.

Forhoppningsvis känns kroppen bättre på tisdag då det vankas DN-Galan...

Efter loppet i går besökte jag Gävles bästa krog (har blivit utsedd till det 2 år irad) där min gymnasieklasskompis Emil jobbar för att prata old and new times samt äta lite. Beställde en laxrätt, och vilken lax sen! Godaste jag någonsin ätit =)
Kan inget annat än att rekommendera Brunnsgatan 63 som restaurangen heter. Gå dit om du är i Gävle!

Tack och Bock -

Apropå bock, så finns det  en massa bockar överallt i centrum av Gävle...Antar att det ska vara konst av något slag.

Stockholm Kanotmaraton 30 aug

Jag fick en kul idé för ett par veckor sedan.
Såg en annons om Stockholm Kanot Maraton som går av stapeln den 30 augusti nu i år.

Tänkte att det vore ju kul, Magnus var självklart på.

Idag gjordes anmälan :)
Det fanns två sträckor att välja mellan: halvdistans 15 km och Fulldistans 30 km.
Självklart tog vi 30 km dels för att det är en större utmaning och dels för att det kostade lika mycket som att paddla halva distansen, och man vill ju ha valuta för pengarna eller hur?
Vi tror oss kunna paddla på ca 4-5 timmar,fast egentligen har vi ingen aning.
Min erfarenhet av kajakpaddling sträcker sig i stort sett till att ha varit ute och paddlat 4 dagar i Vänern för sisådär 10 år sedan.

Anmälningsavgiften låg på 580 kr/person, och till det tillkommer avgift för hyra av dubbelkajaken Albatross XL och lite andra prylar och mat som vi måste köpa. Totalt kommer "kalaset" kosta lite över 1000 kr, vilket såklart man kan ifrågasätta om det är värt det. För vi kommer att betala för något som kommer att göra ont, riktigt ont!

Men jäklar vad roligt det ska bli!

Jag tycker att man bör utmana sig själv lite då och då med saker som man normalt inte gör.

Nedan ses våran anmälan från http://www.kanotmaraton.com/Entries.aspx där vi tävlar i K2 klassen.

 
Magnus JensenMinken & Järvens Sport's ClubJocke LöfwingJärven & Minkens Sport's ClubAlbatross XL2008-07-18

Sen kom vi inte överens om klubbnamn så det fick bli två olika :)

Tack och bock

Mamma Mia!

Såg Mamma Mia för några timmar sedan.

Den hade humor...
Den var känslosam...
Den överraskade...

Men framförallt bjöd den på bra musik!

Tycker att Sverige skall vara stolta över ABBA!

Gå och se Mamma Mia om ni inte sett den redan!

Jag vill redan se den igen :)

400 meter i sollentuna

Glömde att göra ett litet referat från mitt första 400 meters lopp på över 4 år.

Sprang 400 meter förra tisdagen i Sollentuna GP.
Ingen press, bara en kul grej.

Kände mig (som vanligt) väldigt seg på uppvärmningen, baklåren krånglade, hälsenan gjorde sig påmind redan vid första joggsteget osv...

Men väl ute på banan drog jag iväg på en nästan maxad 150:ing några minuter före start för att sätta igång kroppen ordentligt.

När det gäller start i startblock, så har det  tidigare aldrig varit  min starka sida. Så även denna gång!
Ställde mig i blocken utan att justera den :)
De som bevittnade starten sa efteråt att det såg ut som om jag först ställde mig upp för att sedan börja springa, vilket inte är speciellt bra...

Men iväg kom jag hur som helst. Till en början kändes det som om mina medtävlare var 40 m före mig när vi sprungit 30m, men efter ett tag fick jag upp farten och kunde långsamt ta in meter för meter. Passerade 200 på runt 25 s och gick om mina medtävlare (2st) i mitten av sista kurvan. Ut på upploppet försökte jag bibehålla steget och springa så avslappnat som möjligt. 

När det var 30 m kvar kände jag att mjölksyran började komma, men den blev inte så påtaglig. Var inte särskild trött efter målgången utan var snarare piggare efter loppet än innan:)

Kan ju nämnas att jag vann loppet på 51.45 s, bara några tiondelar från pers. Får vara nöjd med det då min fart träning har varit noll  de senaste 12 månaderna och min startteknik inte är den bästa.


Vem har snott världsmästaren!?

Kom hem ganska så sent igår ikväll  till pendeltågsstationen där jag ställt min cykeln dagen innan. Kände att det skulle bli skönt att få cykla hem till lägenheten istället för att gå som jag brukar.

Men, när jag gått till platsen där jag ställt cykeln på finns den inte där, världsmästarcykeln var borta!
Någon hade stulit honom, detta gjorde mig mindre glad...

Kan inte folk bara låta andra folks saker vara?!

Jag vet...

att det var väldigt länge sedan som jag skrev här, men nu har jag gått och köpt mig en ny dator så förhoppningsvis ska det bli ordning på uppdaterandet.

Jag ska inte tråka ut någon med vad jag gjort sedan senaste uppdateringen i april utan ska skriva lite om gårdagen istället.

Efter mycket velande bestämde jag mig efter Oskars förslag om att åka till Västerås och tävla i Gurkspelen.
Då jag i onsdags hade gjort ett litet bantest (400 ing på 57 + 200 på 27 med 30 sek vila)  kände jag att kroppen nog skulle hålla för att springa ett 800 race.

Uppvärmningen körde jag tillsammans med Oskar, och den kändes som vanligt helt kass + att jag var mer nervös än jag brukar.Tävlingsnerverna hade inte retats sen SM i Eskilstuna förra året, alltså ca 11 månader sedan.

I blåsten la jag mig på tredjeplats och passerade 200 på ca 27 sek, upp mot 400 kände jag mig ok men vid 450 kände jag tröttheten och syran komma krypande. Jag avaktar bortre lång och tar mig upp på 2:a plats innan kurvan. Genom kurvan försöker jag springa avslappnat för att sedan komma ut med fart på upploppet.
Så mycket fart blev det inte, ingen kick kommer  utan jag bara mal på framåt med långa steg för att ta hem segern på 1.54.38.

Jag får vara nöjd med tanke på mina förutsättningar inför loppet, med endast 4 (varav 2 i januari ) riktiga kvalitetslöppass detta året och med ett  banpass sedan SM förra året.

På tisdag springer jag 400 i Sollentuna GP, det kan nog bli en kul syn.

Anna, min msn är Jocke_lof40@hotmail.com

Tack och bock


RESULTAT

       
1Joakim Löfwing84Hammarby IF1,54,38  
2Henrik Astfors87Västerås FK1,55,21  
3Kristoffer Vilkancis89Hässelby SK1,57,19  
4Joakim Frisk90Västerås FK1,58,33  
5Patrik Pettersson90Rånäs 4H1,59,05  
6Magnus Josefsson78Gefle IF2,00,91  
7Tom Gatsinzi82Spårvägens FK2,05,88  
 Oskar Kanmert-Gustafsson84Hammarby IF  bröt


RSS 2.0