Grönt kort

Idag klarade jag och Johan spelprovet för grönt kort, det gick mycket snabbare än vad vi hade trott. Skönt! 

Vår pro rekommenderade också att vi inte behövde starta på hcp 36+ utan att vi skulle starta på officiellt hcp som är 36. Så nu är vi med i golfvärlden, ska bara bli medlem i en klubb först så att vi kortet, förhoppningsvis hinner vi gå en runda innan vi skall spela på Åland i början av juni med kollegorna.

Sovdags!

Med steg mot Stafett-SM

Sitter i soffan, benen värker efter det andra tuffa banpasset på bara några dagar. I torsdags körde jag det första, 600+200, 800+200, 600+200 med 2 min vila och 5 min seriepaus. Tiderna blev ca 1.35 + 26.8 (i "tunga" skor), 2.05 + 26.5 och 1.32.5 + 25.7 (i lättviktare). Inga jättetider, men helt ok för att vara första banpasset på länge. Men fick ut det jag ville av passet, blev trött, benen blev ännu tröttare, i synnerhet framlåren. Vilka har varit som två telefonstolpar sedan dess.  Dagens pass är inte så mycket att skriva om då benen var oerhört tunga, blev nästan 5 st 300m + 200 meter med 2 min vila och 4 min serievila. Fuskade lite. Nästa banpass lär dröja några dagar.

Men trots att benen är mörbultade så är det ändå kul att vara igång igen, träna med mina klubbkamrater (där jag måste slå vissa för att få en plats i vårt första lag i stafett SM. Det kommer inte bli lätt, men ska göra mitt bästa). Det är dock frustrerande att inte vara bättre, att kunna springa snabbare. Det är sådan stor skillnad på att vara i form och att inte vara det. Känslan om att komma tillbaka mycket bättre än nu växer sig större :)


Förra årets Stafett-SM. Här växlar jag över efter första sträckan till Tobbe på 4x800m, vi vann sedan guldet med 1 (!) hundradel.

I morgon är det dags för tredje golfpasset, om det vill säg väl då kommer vi få göra spelprovet på onsdag och klara kortet då.

Bilder ifrån golfen

Jag och Johan var ju på golflektion i tisdags...

Vår lärare sa att detta blir de mest lättförtjänta 1350 kronorna någonsin. Vi är alltså ruggigt bra! Vilket bilderna nedan visar. Tyvärr fick jag inte till det med att lägga ut rörligt material.


Johan fokuserar!


Jag efter att ha slagit ca 300 meter!

På lördag är det nästa lektion, då skall vi öva närspel!

Om några timmar skall jag ut och göra mitt första banpass för säsongen, få se hur det går :)

Ciao!

Johans tönterier...

Börjar gå över gränsen nu. Idag när jag kom till jobbet låg denna lapp på mitt skrivbord:


Johan fyller 30 nästa år och håller på som om han vore 5 år...Som ni förstår är mina arbetsförhållanden inte speciellt bra :(

Men förhoppningsvis mognar även Johan i framtiden!

Grönt kort

Trodde aldrig att jag i ett såhär tidigt skede i livet skulle ta grönt kort i golf, men i morgon börjar jag faktiskt. Tillsammans med min käre kollega Johan så skall vi försöka bli näste Tiger woods, alltså grymma i golf, tjäna massa pengar, köra häftiga bilar, bo i lyxvillor och ligga med en massa brudar.

Att jobba för midnattsloppet har blivit omöjligt utan att ha grönt kort, alla kollegor har nu kortet och konferanser blir förlagda till golfbanor. Därav anledningen till varför detta skall tas, inte för att jag helt plötsligt blivit jätteintresserad av denna fjollsport (som trots allt är ganska rolig)...


Nästa karriär?

Rock and roll!

Anmäld till Tjurruset!

Då var jag anmäld till ännu ett terränglopp, och detta lopp kan verkligen betraktas som ett terränglopp.

Kolla bilden nedan så förstår ni varför!


Detta loppet är inget för veklingar (som tex Johan Moberg som inte vill smutsa ner sina skor), men för mig som är hård som diamant blir det ingen utmaning överhuvudtaget. Skämt a sido, tycker att ni borde prova på det här loppet då det är jäkligt kul, kul att grisa ner sig lite. Så vad väntar du på gå in på www.tjurruset.se och anmäl dig nu!

Jag sprang 2008 tjurruset och hamnade då på en 14:e plats. Vilket jag var supernöjd med av olika anledningar. Läs om det loppet här:http://runandroxtothetop.blogg.se/2008/october/resume-fran-tjurruset.html#comment

I år hoppas jag springa bättre än vad jag gjorde då!

Träningen idag blev ett lugnt pass ute i gymmet som innefattade rörlighet, balans och lite bålstab.

/J

1 h löpning

Träningen summeras till en timmes löpning idag, i lugnt tempo, ca 13 km. Kroppen kändes som vanligt inget vidare, ont i fötter och knän.

Blev en för mig ny runda, som inkluderade en riktigt bra utsiktsplats, såg i princip hela Stockholms skyline. Tyvärr hade jag ingen kamera med mig, men lovar att ta mig dit så småningom för att ta lite bilder.

Imorgon blir det ett pass på gymmet för att spara benen lite.

RSS 2.0