Årets första löplångpass

Genomförde 1 timme och 40 min (Stående vila mellan intervallerna ej inkluderad) löpning under söndagen, första gången jag sprang så länge i år (troligtvis även förra året). Började med backintervaller i Hammarbybacken som vanligt. Efter de senaste dagarnas regnande och snöande så var det väldigt lerigt, blött och halt i backen.

Körde totalt fem intervaller med Magnus denna gången. Tiderna blev 3.29, 3.13, 3.11, 3,06 och slutligen 2.52(!). Den sistnämnda var en maxning som körde slut på benen och lungorna, vet inte vart den kraften kom ifrån att springa så snabbt på de underlaget!

Efter intervallerna blev det obanad löpning i skogen och sedan hem. Lagom trött i benen.

Och nu är jag inte bara trött i benen, nu är jag väldigt sömnig också. Inte så konstigt kanske med tanke på klockan. Nu är det sista veckan innan jul, skönt!

Godnatt!


Tunga ben idag

Sitter i soffan, nyss beskådat herrarnas 30 km i Davos. Såg jobbigt ut, men också jäkligt kul. Längtar efter snö och riktigt vinter!

I förmiddags sprang jag för första gången sedan förra lördagen då jag vrickade foten. Magnus och Petra gjorde mig sällskap 4 gånger uppför Hammarbybacken. För er som känner till backen och vet hur det ser ut där så valde vi vägen upp till vänster om oss på bilden nedan (syns ej).

Vet inte hur långt det är upp, men hade tiderna 3.00, 2.59, 2.56, 2,59. Benen blev rejält mjölksyratyngda de två sista. Är nöjd att kunna hålla ett snitt under 3.00 min. Magnus pressade mig på alla intervallerna och kom i mål hack i häl varje gång. Bara en tidsfråga innan han återigen springer ifrån mig i backen :(Jag snodde din bild Petra :) Här ses Magnus, Petra och jag innan intervallpasset i Hammarbybacken.


Måste ses!

Denna ihopsatta video är ett måste att se, vilka fantastiska klipp det är i den!

 


Blir vansinnigt sugen på äventyr och action!


Pålitlig kompis

När inte så mycket annat just nu är tipptopp i livet så kan jag förlita mig på min kompis Löpning som alltid ställer upp och får mig på bättre humör :) Det är en pålitlig kompis det.

Igår provade jag att använda runkeeper för första gången när jag var ute och sprang. Nedan kan ni se min runda. Kan konstatera att den inte riktigt stämmer, bland annat visade den en höjd av 69 m (66 m 2:a gången) när jag var uppe på toppen av Hammarbybacken, vilken är åtminstone 15 meter högre.

http://runkeeper.com/user/Jockejarv/activity/61629845?channel=web.activity.shared.facebook.auto&utm_campaign=SharedActivity&utm_medium=facebook&utm_source=Ref

Hur som helst var det kul att kunna få en bild över hur jag sprungit och hur snabbt jag sprang rundan. KOmmer säkert att använda mig av runkeepern igen.


RSS 2.0