Låååång väg till formen...

Insåg under dagens löppass att formen är väldigt långt borta. Känns som om jag bara kan ta in 2 liter luft i lungorna och benen är som sirap. Knät funkade dock, vilket var det enda positiva. 

Körde lite korta backintervaller i Hammarbybacken.
Hade på intervallerna 64,64,64,62,62 58 sek (där jag tog 3 min extra vila mellan nr 5 och 6). Körde ett liknande pass i höstas då formen var något bättre, då sprang jag 8 st under 60 sek med direkt joggvila ner, idag gick jag ner hälften och sedan joggade. Snacka om skillnad. Men men, någonstans skall man ju börja.

Körde också 4 st ännu kortare intervaller på 33,33,33.5,32 sek. Funderar på att köra detta passet ytterligare en eller två gånger framöver så att jag kan fortsätta att jämföra.

Nu väntar äventyr med Erik!

Trevlig Valborg!


Berliner Cross Lauf

Har idag anmält mig till ett terränglopp :) I Berlin.

Det är ett lopp som är 9 km långt och springs i en park/skog.
Ska bli riktigt kul att springa det, förhoppningsvis hinner jag få upp någorlunda kondition tills dess också, då det går av stapeln den 6 november. Magnus the mink skall också löpa detta om han nu blir bra i sitt lår tills dess.

Fick nästan en chock när jag skulle betala, 8.50 E, Scheissebilligt!

Ska nästa vecka anmäla mig till Tjurruset också, det tycker jag förövrigt att alla borde springa någon gång. Man blir riktigt trött, och riktigt skitig, blöt och lerig. Kolla in deras hemsida på www.tjurruset.se!

Nu skall jag iväg och möta upp två couchsurfare ifrån Frankrike.

So long suckers

KM i terräng

Hade totalt glömt av att vi arrangerade klubbmästerskap i terräng idag. Men fick givetvis reda på det på jobbet. Så istället för att fixa en massa här hemma inför att två couchsurfare kommer i morgon så blev det att stanna kvar efter gympasset som jag körde (och där Magnus gjorde ett uppskattat gästspel) och titta på tävlingarna.

Och ett härligt vårväder bjöd till i vårflodsparken där Hammarby sedvanligt arrangerar sina KM tävlingar. Jag har bara deltagit i denna tväling en gång och det var 2009, då blev jag trea efter Magnus och mannen i svart på bilden nedan, han är känd som Crille Pe men heter egentligen Oskar. Magnus vann då den 4 km långa banan på 12.32, Oskar på 12.51 och jag på 13.09. En riktigt tung dag då. Förmodligen skulle jag inte sprungit bättre idag. Men jag fick ett sug om att det vore kul att springa den där banan betydligt snabbare än vad jag gjort. För 13.09 på den banan är en riktig skittid.


Favoriterna står uppradade :)


Vid varvning (2km) hade storfavoriten Tobbe med nr 434 på bröstet ryckt ifrån till en klar ledning före Oskar som i sin tur hade några sekunder ner till tredje plats. 


Oskar i full galopp i Vårflodsparken, slutade på en 2:a plats bakom Tobbe.


Dagens segrare, Tobbe spurtar in mot mål på en tid strax under 12.20. Tvåa blev Oskar som kom i mål på runt 12.40. Bra gjort boys!

Nästa år skall jag försöka vara med och ge dem en match! Var inspirerande att se alla löpare, och man blir sugen på att komma i bra form. Finns knappt inget som går upp emot att vara i riktigt jävla bra form!

Over and out!
Hotell bokat i Prag

Det har inte blivit så mycket av påskbeskrivningen ännu, men jag hoppas att jag får tid att skriva och lägga ut lite bilder imorgon.

Träningen då, tja. Det har inte gått så himla bra sedan jag skadade knät. Första löppasset gjorde jag igår. Det kändes uselt, knät smärtade och jag fick avbryta och gå sista biten hem. Så jag är tydligen inte riktigt redo för att springa ännu. Körde därför ett cykelpass idag. Tog faktiskt ut mig lite granna också, då jag körde 15x1 min med 30 sek vila. Länge sedan jag körde tufft på cykeln.


Här är en bild ifrån ett hårt cykelpass som jag körde tillsammans med klubbkompis Emil i ett källargym i Marockos huvudstad Rabat (2007).

Den 4-6 juni bär det av till Prag, bokade idag hotell. Ska bo på Red and Blue Design Hotel, där man av namnet kan gissa sig till att färgerna går lite i rött och blått. Verkar vara ett riktigt schysst hotell, nära till centrum och de flesta sevärdheterna, precis i anslutning till en park, modernt och stiligt och med en stor frukostbuffé (vilket är viktigt). Det finns 26 röda och 26 blå rum på hotellet. Undrar vilken färg vi kommer att hamna i?!


Tycker det ser ganska coolt ut...

För den som är intresserad så är adressen till hotellet:

http://www.redandbluehotels.com

Do what you like
Like what you do

Tillbaka i verkligheten än en gång

Tillbaka igen efter en fantastiskt påskhelg i norra Tyskland! I have found what i am looking for :)

Bilder och text kommer förhoppningsvis i morgon.

Nu väntar lite sömn innan det i morgon skall kroppsarbetas, hela vårt lager skall flyttas.

/J

Cykelintervaller

Då jag på ett klumpigt sätt lyckades skada knät igår fick ställa in dagens löpintervaller :(

Jag haltade mig till jobbet idag, varje gång jag reste mig ur stolen så var det stelt och eländigt och jag fick halta då också. Visste inte hur det skulla gå att cykla, men det funkade hyfsat bra. Knät kändes bara i vissa lägen. Men att springa än vågar jag inte.

Körde 6 st 3 min intervaller med 1 min v, första lite hårdare flåspasset. Kan bara konstatera att det är en lång väg kvar att vandra...
Bilder ifrån Portugal

Kolla in nedan länk för att se lite fler bilder (och filmer) ifrån förra veckans Portugalvistelse.

http://www.fitness-magazine.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1933%3Amingel-i-portugal-traeningsvecka-med-springtime&catid=42%3Amingel&Itemid=44

Det ligger också ute en massa bilder på Midnattsloppets facebooksida för den som missat dem...

Fan...

Precis när jag kommit tillbaka efter sjukdom till att träna kontinuerligt igen kommer nästa bakslag. Översträckte högra knät när jag körde baklårscurl idag, tappade hela vikten på ett rakt och sträckt ben... Ett högt krasande hördes i knät. Svårt att förklara hur det gick till, men ont gjorde det, och ont gör det. Det här träningsåret har hittills varit det sämsta sedan jag började med löpning.

Typiskt att det skall komma nu! Men förhoppningsvis är det inte så farligt och jag kan komma igång snart igen.

Nee, hem från jobbet kanske? Har en del att fixa klart innan jag åker till Tyskland på fredag.

/J

Tillbaka i Stockholm

Då var man tillbaka i Stockholm igen efter en inspirerande vecka med många möten med nya vänner nere i Portugal. Fick ihop nära 80 km löpning + två hårda Kettleballpass och två styrkepass samt en hård tennismatch och ett Yogapass.

I fredags sprang vi "bergspasset". Jag körde 14 km i vackert kuperad terräng. Fick jobba lite i en över 2 km lång uppförsbacke. Men annars var det en lugn och behaglig tur.


Tätgruppen på 14 km distansen

Något som också var behagligt var att prova på Yoga, vilket jag gjorde för första gången. Och det blev en liten aha upplevelse. Så harmonisk i kroppen som jag kände mig efter det var länge sen jag kände. Måste nog börja yoga mer också :)


En av många yogapositioner i solen med Atlanten som utsikt!

Gårdagen bjöd på "pricka tiden tävlingen" för de deltagare som ville vara med. Den går ut på att alla gissar vilken tid de skall få på en given sträcka, alla satsar en euro. Den som är närmast vinner hela potten. Denna gången var det helt sjukt jämt, hela 5 stycken hamnade inom en tidsmarginal inom 4 sekunder! Vinnaren endast 1 sek ifrån.

Träningen därnere avslutades med ett jobbigt kettlebellpass direkt följt av ett distanspass och bad i havet. Senare under kvällen blev det middag och dans på nattklubb. En kul kväll!

Hemma i Stockholm så kunde jag inte hålla mig ifrån att sticka ut och springa i det fina vårvädret. Sprang i shorts och t-shirt! Jag avslutade passet med att springa in i mataffären, kunde inte sluta att springa när kl stod på 39 min och 50 sek. Så körde 10 sek till för att det skulle bli 40 exakt, lite nördigt jag vet :)

Läggdags!

Sevilla och 2 löppass

Inledde dagen med en morgonjogg på 5 km, sprang i mina five fingers.

Därefter bar det iväg till Sevilla som visade sig vara en väldigt vacker stad som jag gärna skulle åka tillbaka till igen för att utforska mer. Liksom Lissabon hade vi inte så mycket tid att gå runt. men vi han med att se några sevärdheter, sitta på ett mysigt torg och ta en glass, samt äta riktigt shysst mat med skinka och tapas. Skall inte glömma att jag köpte en kylskåpsmagnet också, samlar på sådana ifrån städer jag varit i.


Några hästar framför katedralen i Sevilla som skall vara Europas tredje största (det vet jag dock inte om det stämmer).

Efter Sevillatrippen stod det intervaller på schemat för löparna här nere. Närmare bestämt 1000 m. Där var 250:e meter var markerad för att löparna bättre skulle kunna hålla tempot (ett jämnt).

Jag själv körde två hårda intervaller på strax över 3 min och sedan två lite lugnare på 3.20-3.30. Jag känner mig väldigt tung! Men förhoppningsvis skall känslan, formen och flåset börja återkomma någorlunda. Total löpsträcka idag blev ca 18-19 km.

Nu ska jag ta och lägga mig, uppe alldeles för länge igen. I morgon blir det ett "bergslöpningspass" på 14 km.

/J

4 träningspass på en dag och Lissabon

Heeeey!

Hur mår ni? Själv mår jag alla tiders!
Mycket träningsvärk, men annars bra. Träningsvärken kommerifrån gårdagen då jag körde inte mindre än 4 träningspass här nere i Portugal. Inledde dagen med ett 10 km långt löpass med involverade intervaller (75, 30). Därefter blev det en hård och jämn tennismatch, ett kettlebellsbass (som jag provade för första gången och som gett det mesta av träningsvärken) och slutligen ett lugnt distanspass. De tre sista passen gjordes under 3 timmar.

Men idag har det varit vilodag, åkte då till Lissabon. En väldigt vacker stad. Dessvärre hann vi bara vara där i lite drygt 2.5 timmar vilket var lite synd då det fanns mer saker att se och utforska. Men det ligger ju kvar, så någon gång får jag återkomma med mer tid att se mig omkring.


Lissabon

I morgon blir det löpning innan frukost, sedan en tur till Sevilla, Spaniens fjärde största stad, och Andaluciens huvudstad. Efter besöket där så har jag bara Valencia (3:e största)att besöka innan jag varit i Spaniens 5 största städer. Malaga, Madrid och Barcelona är dom andra 3.

I morgon eftermiddag är det återigen löpning med Midnattsloppsgruppen (kommer säkerligen tillkomma en hel del andra löpare också). Ni har väl inte missat att jag lägger upp en massa bilder ifrån träningarna här på Midnattsloppets fan page. Sök efter "midnattsloppet" så hittar ni sidan.


Nu ska jag krascha ner i sängen. Trött!

På plats i Portugal

Ibland har man tur! Internet ingår inte på hotellet, men jag har mitt rum beläget bredvid en camping som har trådlöst fritt internet. Bara att koppla upp sig. Jag kan dock inte sitta inne i rummet, då är det för dålig täckning. Går jag däremot ut och sätter mig på balkongen fungerar det bra J Har rätt schysst utsikt då också, hav, strand, skog och Spanien (bor 3 km ifrån gränsen).

Två träningspass har jag hunnit med, ett med midnattsloppsgruppen och ett själv med mina ledarkollegor ifrån Sats. Ca 25 km har averkats i behagligt tempo. Det passar mig bra, försöker bara komma igång den här veckan.


Bild ifrån stranden där deltagarna kör någon form av afrikansk dans...Vårt hotell i bakgrunden.

På återläsande! 


Dagens träning

Dagens träning blev inte så mycket till träning, lite bålstabilitet och balans blev det. Energin var som bortblåst.
Tar nya tag inför i morgon istället. Då planen är att springa ett lite tuffare pass.

Johan körde också med mig på gymmet idag, han var inte heller särskilt stursk utan vek ner sig på löpbandet.

Bilden nedan är från ett tidigare gympass jag och Johan körde i Haninge.
 
Här sätter Johan sitt nuvarande rekord i brutalbänken med en halv upprepning. Vikten väger 1 kg.

Tack och bock!

6 km

Blev 6 km löpning idag, första löppasset på 2.5 veckor. Ont i foten, knät, baklåret osv. Det är som det brukar vara.

Förhoppningsvis känns det bättre nästa vecka då jag befinner mig i Portugal på Midnattsloppets träningsvecka!
Sist jag var i Portugal (2007) såg det ut enligt nedan med löpformen:

Sovdags!


Drömma...

Sig tillbaka ibland får man ju göra...Som till det här loppet, min andra juniorlandskamp, 800 m i Odense 2003. Visserligen var min form bedrövlig och jag kom 5:a i loppet, men det var hemskt roligt ändå. Fick många nya erfarenheter och vänner bland annat.

Att någon gång få springa en landskamp igen vore ju såklart skithäftigt, det känns dock inte så troligt. Men man vet aldrig...Jag trivs oerhört bra med livet just nu och känner harmoni i det jag gör. Många bitar finns på plats nu som inte fanns när jag satsade. Framtiden får helt enkelt utvisa det.

Från och med imorgon så ska jag i alla fall försöka komma igång igen med löpningen. Har ett mål i att försöka ta en plats i vår förstauppställning till Stafett-SM den 2-3 juni. Kort om tid, men va fan större under har ju skett!

Ska därför försöka uppdatera bloggen framöver med träningsdata (såsom den här bloggen var tänkt för).

Nu har jag varit uppe alldeles för sent!

Tack och bock!

Summering av den senaste tiden...

Återigen har jag hamnat i en skrivtorka trots att det funnits en massa att skriva om...
Men har nu lyckats knåpa ner en summering av det senaste händelserna som är värda att nedtecknas för framtida tillbakablickar:

1. Nyårshelgen 2010-2011 tillhör de bästa helgerna jag någonsin upplevt. Hade besök av tjejen som jag bodde hos i Berlin. Det blev så bra som jag hade på känn att det skulle bli :) Nyårsafton i casa Claesson, fika i gamla stan, långpromenad, Skansen, god mat, Amarone vin, goda vänner hör till nyckelorden.

2. Wales (och England) fick besök av mig och Magnus där vi:
- Var så när på att missa flyget till Liverpool, då check in disken redan var stängd när vi (Magnus var sen som vanligt) kom.
- Letade som tusan efter gas till köket i Liverpool, lyckades tillslut att hitta det i ett stort byggvaruhus.
- Tog tåg (där två Walesare bjöd oss på öl) och buss till Bangor i norra Wales där vi sov i en park under bar himmel.


Jag försöker att sova i en park i Bangor, Wales.

- Åkte normallinjebuss (som sedan helt plötsligt blev en skolbuss för att sedan bli linjebuss igen) till Pen Y pass där vi startade vår vandring
- Satte upp tältet på en smal landtunga mellan två sjöar
- Knatade upp på Snowdon, Wales högsta berg (1085 möh). Vädret var riktigt uselt; snö, kallt, riktigt hårda isande vindar och noll utsikt från toppen.
- Fint väder på nedvägen då det sprack upp och vi fick se en fantastisk vy över de Walesiska bergen


Jag står och njuter!

- Var nere vid tältet i god tid innan mörkret så vi fick tid att bara ligga och slöa och spela spel (vilket nog aldrig hänt under våra tidigare bergsvistelser).
- Vaknade upp med tältduken i ansiktet då tältet var snötyngt
- Såg ett spöke


Ett spöke

- Gick på en ny topptur, men extremt dåligt väder gjorde att vi vände tillbaka. Vi bestämde oss då för att försöka ta oss till Birmingham för att hälsa på en kompis till mig.
- Sprang som tokar för att hinna med en buss, som vi missade med 1 minuts marginal. Alternativen var då att vänta 3 timmar tills nästa buss eller börja lifta.

- Givetvis liftade vi (i ösregnet). Hade tur och blev upplockade av två äldre herrar (en skotte och en engelsman). Engelsmannen var medlem i London Mountaineering Club och de två var nu påväg till klubbens stuga. Vi fick följa med in i denna mysiga stuga med massor av bilder, böcker, tidningar och bergsprylar. Vi blev som två småpojkar på julafton! Herrarna skjutsade sedan oss till staden där vi skulle ta ett tåg. Turen fortsatte för oss då det endast var 10 min till avgång.

- Några timmar och ett tågbyte senare kom vi till Birmingham där Pär hämtade upp oss på stationen.
- Drack Laphroaigwhiskey för första gången hemma hos Pär. Åt på Mc´Donalds då alla restauranger stängde 21.
- Gjorde lite sightseeing i Birmingham innan vi tog tåget till Liverpool.


Jag och Pär framför en annorlunda byggnad i Birmingham

- Liverpool var en cool stad, vackert gammal och trendigt ny på samma gång. Åk dit, bra party!
- Dansade i full vandrarmundering (stora kängor, byxor och underställströja). Dansade på en tjej med högklackade skor med mina kängor. Hon blev inte glad.
- Tog några coola bilder på kvällen.


Ett flygplan som flyger runt Liverpools "London eye"

- Bodde på ett hostel nära Wapping dock
- Såg en yellow submarine på Liverpools flygplats

3. Fjällnäs
- Åkte med Jessi, Magnus och Emelie i bil upp till Fjällnas i norra härjedalen
- Suveränt god mat och dyck på fjällnäs hotell
- Bodde i en helt ok (billig framförallt trots sportlovsvecka!) och mysig stuga med öppen eld
- Åkte en massa telemark
- Körde skateskidor för första gången på väldigt många år, jäklar vad roligt det var.


Magnus och Emelie skidar på i fantastiska spår!

- Åkte till världsarvsstaden Röros (där vinterscenerna i Pippi Långstrump spelades in) i Norge och åt en Pizza
- Gick på spa vackert beläget vid en sjö, isbad blev det.
- Glömde först att återlämna nyckeln vid hemfärd


Sitter i det lilla men varma spabadet och knäpper denna bild med 30 sek slutartid

4. Tallin
Åkte tillsammans med Johan, Stefan, Lina och Simon till Tallin för att se Roxette (mitt favoritband). Konserten blev dock inställd då Marie tappade rösten. Givetvis blev jag besviken, men då jag har biljetter till 4 mer konserter så gjorde det inte lika mycket om jag bara skulle haft biljett till denna. 

Men vi hade kul ändå!
- Vi satt utomhus på stora torget och drack två flaskor vin och spelade M.I.G på Linas ifån.
- Gick till Molly Malone´s, en irländsk pub med ett dåligt band som spelade
- Åt en pizza, där oreganon var det enda som smakade något på pizzan (Och den valde man att ta på själv efter att pizzan serverats)
- Gick ut och dansade på en av de populäraste klubbarna: Privé, där vi konstaterade att estländska kvinnor är jäkligt snygga! En tog "musten" ur Simon... Efter den sena hemkomsten kunde Johan (och vi andra) konstatera att han numera är för gammal för att ränna ute om nätterna. Men han (och Steffo) hade ju å andra sidan sällskap av två 18 åriga flicksnärtor som han så faderligt tog hand om. 


Johan dagen efter, verkligen redo för en ny dag!

- Gick på sightseeing i den vackra stadenTallin, blev väldigt överaskad över hur städat och rent det var överallt.
- Åt på medeltidsrestaurang, där vi bevittnade en svärdfight och fick se Stefans dansanta sida.


Hela Tallin 11 gänget samlat

I och med Estlandsbesöket innebar det land nummer 6 (Wales, England, Norge, Finland, Tyskland är de tidigare) som jag besökt i år. Sa som nyårslöfte att jag skulle besöka 10 olika länder i år. Vilket jag ser ut att klara med råge, då jag ska till Portugal på söndag, Prag 4 juni och en bilresa genom x antal länder i europa med start den 15 juni. Planerar också för att åka tillbaka till NY i höst...

Den här bloggen ska ju handla om min träning egentligen, men för tillfället händer det inte speciellt mycket. Har vart sjuk långa perioder under året hittills. Vilket gjort min form allt annat än bra. Men jag siktar på att komma igång inom kort. Ett mål har jag dock fått i och med att chefen frågade oss på jobbet om vi var sugna på vasaloppet nästa år. Och en sådan invit kan man ju inte tacka nej till. Ska bli väldigt kul att åka det igen.

Men roligast blir nog att se om skallige Johan klarar denna utmaning med livet i behåll :)

Tack för nu!

/J
RSS 2.0