Jul jul strålande jul, och Berlin.

Så var ännu en jul över. Jag avslutade den med att se på bröllopsfotografen. En kul typisk Ulf Malmrosfilm med härlig värmländsk dialekt i. Helt klart sevärd, kan känna igen mig lite i den.

Julen är inte vad den en gång varit har jag upptäckt (ganska länge sedan jag gjorde det iofs, men har inte tänkt så mycket på det). Förr kretsade allt kring julklapparna, spänningen var total. Nu känns det viktigare och roligare  att umgås med familj, släkt och vänner. Vilket sker alltför sällan. Hade innan detta julfirande inte varit hemma i Sandhem sedan i Juli (och 10 timmar i augsti också, men det räknas knappt). Tror inte att jag varit borta så länge härifrån någon gång tidigare, vilket känns lite märkligt. Fast å andra sidan har det inte hänt så mycket här sedan sist. Hur som helst är det så jäkla skönt att komma hem och jag har verkligen haft en som rubriken avslöjar strålande jul!

Senast som jag skrev skulle jag ju ner till Berlin, lovade då också att skriva samt lägga ut några bilder från den trippen när jag kommit tillbaka. Well, jag är tillbaka nu så ni behöver inte oroa er längre att jag förvillat bort mig därnere.

Den 10 dec flög jag ner till Berlin, utan någon som helst plan på vad jag skulle göra. Jag hade fått en guidebok från en av mina couchsurfargäster och tänkte att jag går väl runt och tittar på lite byggnader och platser som visades i den, och kanske ville tjejen jag skulle bo hos följa med en kort stund. Hade räknat med att spendera mycket tid ensam.

Men min helg blev istället  för ovannämnda en väldigt välplanerad, händelserik och kul helg. En helg som jag inte ville skulle ta slut. Pga den helt fantastiska tjej som jag bodde hos. Hon hade mängder med planer på vad vi skulle se och göra :)

En del av er läsare vet redan vad vi gjorde, så det är ej nödvändigt att läsa vidare. Men om ni vill så självklart. För egen del så skriver ajg det bara för att ha det nedtecknat inför framtiden.

Jag tar det från början, den här tjejen hade jag kommit i kontakt med på www.Couchsurfing.org. Hon hade tackat ja till min förfrågan om att få sova hos henne två nätter. Med lite pirr i magen landade jag i Berlin och sökte med blicken efter en tjej med långt mörkt hår. Jag fastnade ganska snabbt för en tjej som stod lutade mot väggen och förstod genast att det måste vara hon. Söt tjej tänkte jag för mig själv. Ett leende, en kram och några utbytta meningar senare satt vi i hennes bil.

Efter en bilfärd på ca kvarten var vi hemma hos henne, varpå hon överlät sovrummet till mig och hon tog soffan. Bara en sån sak :) Därefter vankades det julmarknad med glöggdrickande tillsammans med några av hennes vänner. Prövade senare under kvällen att köpa (och dricka upp) mina två första öl någonsin, vuxenpoäng kaachiing! Efter långt samtal fram till 4-tiden somnades det in med en härlig känsla i magen.

Lördag morgon bjöds jag på en frukost likt en hotellfrukost (att bjuda på frukost är inte nödvändigt att göra som värd, snarare ovanligt att det görs) och därefter går vi ut på en sightseeing tur i slask, regn och blåst. Var ute sedan ute och traskade i flera timmar, utan något klagande på vätan och kylan (fick senare reda på att hon frusit hela tiden, men gick med mig ändå). Efter torkning av kläder och skor bar det iväg med bil för restaurangbesök och ännu mer sightseeing. Hann nog med att se nästan hela stan på den bilfärden som varade mer än två timmar. Det skall sägas att hon från början inte skulle tillbringat någon tid med mig under lördagen (förutom på kvällen), men hon ställde in sina andra planer och tillbringade all sin tid med mig i stället.

Jag vid Holocaust memorial, där 2711 st stora stenblock ligger på en yta av 19 000 kvadratmeter.

På lördagkvällen var jag medbjuden på en födelsedagsfest till en av hennes vänner, det blev en väldigt rolig kväll med många nya bekantskaper. Dessvärre var vi på en pub där rökning var tillåten, vilket fick mig att minnas utekvällar ifrån tidigt 2000-tal då rökning inomhus fortfarande var tillåten i Sverige. Röken stack i ögonen och kläderna stank cigarettrök!


Potsdamplatz

Kvällen avlutades med en hamburgare och ännu en lång nattlig pratstund. Kändes som om vi känt varandra bra mycket längre än 30 timmarna som vi faktiskt träffats. Under söndagen hände inte så mycket mer än att jag höll på att missa flyget hem. Men med vänliga människor vid informationsdisken och incheckningen så gick det bra.

Hur summerar jag den här helgen nu då, joo som en av de bästa jag någonsin upplevt. Berlin är en cool, trasigt blandas med nytt och fräsigt. Och att det vilar en tung historia över staden gör det inte sämre. Fast det är inte staden i sig som gjorde vistelsen utan givetvis beroende det mesta på tjejen som jag bodde hos. Det är sällan som man träffar någon som det connectar så bra med. Efter hemkomsten så har vi hörts av vidare och på nyårsafton kommer hon och hälsar på :)

Jaja ska inte spä på med mer tjat om Berlin och henne nu utan konstaterar bara att jag mår allatiders just nu!


Berlinmuren, mycket smalare än vad jag föreställt mig.

I morgon drar jag upp till Stockholm igen, tänkte jobba och fixa lite inför helgen.

Do what you like
Like what you do


Berlin!

Som mitt nedanstående inlägg hintar om så åker jag till Berlin, drar iväg om en liten stund!

Skall testa på att couchsurfa lite själv istället för att bara ta emot besökare.
Vet inte så mycket om min värd, men hon verkar vara en riktigt gullig tjej.
Bland annat så hämtar hon mig på flygplatsen, har frågat mig vad jag vill ha till frukost samt bjudit med mig till en födelsedagsfest hemma hos en kompis till henne, ska bli skitkul!

Skall återkomma med en rapport och lite bilder när jag är tillbaka.

Auf wiedersehn!

RSS 2.0