23.20

Klockan är nu 23.20 och jag sitter i skolan, kom även idag hit kl 10.00. Men idag gick jag hem vid kl 3 för att träna och äta för att sedan vara tillbaka kl 17. Alltså bara 11 timmar framför datorn idag mot gårdagens 13.

När jag gick hem för träning tidigare så såg jag en kille eller tjej med en "hangglider" långt uppe i luften som svävade fram och tillbaka. Efter ett tag när han/hon kommit närmare så hörde jag att den hade en motor. Vilken "glidare" att bara cruisa runt  sådärovan alla andra.
 
Träningen bestod sedan i 10 km tröskelpass (springer med bra fart men utan att dra på sig någon mjölksyra). Banan var ganska kuperad, första 5 km slingan avverkade jag på ca 17.25 och den andra på ca 17.45. under det andra varvet fick jag sakta ner lite för att det blev alldeles för mörkt, var lite rädd för att stuka mig då jag inte såg vart jag satte fötterna. Men en sluttid på ca 35.10 på 10 km med de förutsättningarna jag hade får jag vara ganska nöjd med ändå.

Totalt blev det väl ca 15 km löpningen även denna dag, otrolitg skönt att få komma ut och träna lite istället för att sitta och få ont i nacken framför en dator.

Time for me to go home!

Just det

Glömde igår att nämna att jag fått en tokig idé, fast egentligen är den nog inte så tokig då tusentals andra redan förverkligat den idén. Jag ska skriva en bok, tillsammans med Magnus. Idén fick jag som vanligt under tentaperioden (Under förra tentaperioden fick jag för mig att åka till skottland och bestiga Ben Nevis, vilket sedan blev en grym kul resa), och när jag väl fått en idé så kan jag inte släppa den, och då rinner mycket tid ifrån mig.
Jag kan nog inte avslöjja exakt vad boken kommer att handla om, men några små avslöjande kan jag nog bjuda på.

Det kommer att bli ett stort och långvarigt projekt. Mycket research, intervjuer, resor och photoshoots kommer att behöva göras. Den första och andra resan är redan planerad och kommer att genomföras inom 3 månader. Boken omfattar alla Sveriges 25 landskap.

Nu har jag inte sagt för mycket.

För 18:e gången är blåvitt...

image5

"Svarten"

"Efter elva år, hundra sorger, tusen bedrövelser, ett superettan-kval, en rättegång, en sanslös säsong och en "lätt-som-en-plätt-match" mot Trelleborg: Guldet har kommit hem till Göteborg" .

Så skrev Aftonbladets krönikör Simon bank dagen efter guldet. en bra sammanfattning tycker jag.

Min "IFK saga" började på Olympia i Helsingborg mitt under blåvitts senaste storhetsperiod, närmare bestämt 1993. Tillsammans med Glenn och fädrar såg  jag matchen HIF-IFK.  Självklart valde jag att hålla på storlaget från Göteborg med flera landslagsspelare.

Jag och Glenn som aldrig varit på något liknande sprang runt på läktaren som yra höns och tog autografer. Ett av de allra roligaste minnenan från den matchen var när vi tog Jonas Therns och Jocke Nilssons autografer och turen kom till Martin Dahlin (dom tre satt på en rad), och Glenn säger "nej din vill vi inte ha". Jag glömmer aldrig den blicken vi fick från Dahlin!
Anledingen till varför Glenn sa så var att vi bara några minuter tidigare hade tagit hans autograf  i trappan upp till läktaren. Sen när vi kom tillbaka till  våra pappor frågade dom vilka vi tagit autograf ifrån den här gången ( vi hade redan varit iväg flera gånger), vi svarade Jonas Thern och Jocke Nilsson och sen sa Glenn " och så han svarten". Med "svarten" menade Glenn alltså Martin Dahlin som han glömt av namnet på, som i sin tur är mörkhyad. Vi var vid detta tillfälle 9 år.

Bli inte sur nu Glenn, det var bara tvunget att skrivas ned för framtiden så att man inte glömmer av det : )

Matchen slutade 2-1 till Blåvitt förresten.

Förövrigt så har mitt liv inte bjudit på några roliga saker det senaste dygnen, jag pluggar konstant.
Kom till skolan kl 10.00 i förmiddags, och nu är klockan 23.00. Kul liv.

Härlig Läsning

Allsvenskan 2007  
Pos Lag # V O F Mål Målskillnad Poäng
1 IFK Göteborg 26 14  7 5 45:23  22 49
2 Kalmar FF 26 15  3 8 43:32  11 48
3 Djurgårdens IF 26 13  7 6 39:24  15 46
4 IF Elfsborg 26 10  10 6 39:30  9 40
5 AIK 26 10  8 8 30:27  3 38
6 Hammarby IF 26 11  3 12 35:31  4 36
7 Halmstads BK 26 9  9 8 33:41  -8 36
8 Helsingborgs IF 26  9  8 9 49:37  12 35
9 Malmö FF 26 9  7 10 29:28  1 34
10 Gefle IF 26 9  7 10 29:30  -1 34
11 GAIS 26 7  8 11 24:37  -13 29
12 Örebro SK 26 6  7 13 28:45  -17 25
13 Trelleborgs FF 26 5  8 13 22:38  -16 23
14 IF Brommapojkarna 26 5  8 13  21:43  -22 23
  
 
  
 
  
 
print

Var bara tvungen att lägga in tabellen också, något otydlig kanske.

SM-GULD!!!

SM-Guldet har äntligen kommit hem till Göteborg, efter 2-0 över trelleborg i den sista omgången av 2007 års allsvenska!
 
Elva låååånga år sedan sist!

Nu blir det guldpytt ikväll :)

FORZA BLÅVITT ALÉ ALÉ´ALÉ

Varför måste man ha en rubrik till alla inlägg?

Sitter just nu i skolan, kl är 23.20. Anledningen är att min dator har gått sönder, eller jag vet inte. Några dödsryck gör den ibland så att den fungerar i 3 min, men sedan får man vänta flera timmar igen innan nästa ryck. Hur som helst så mår den inte bra. Önskar att jag kunde med om datorer.

Har idag pluggat på hemtentan, det var visst väldigt mycket att plugga. Jag lär mig aldrig, har inte läst något av kurslitteraturen på 4 veckor, och nu ska jag försöka ta igen allt den sista veckan.  Som vanligt det Jocke!

Var ute och sprang 3-2-1 intervaller med 60 sek vila mellan varje, tidigare under kvällen. Kände mig väldigt stark, dock gjorde det väldigt ont. Men som man säger dödar det inte så härdar det (eller något i den stilen iallafall) . Tot blev det ca 15 km löpning.

Efter passet bakade jag morotstårta, blev väldigt god!

I morgon är det VC premiär för den i min mening roligaste tv-sporten att titta på, nämligen längdskidor. Ska bli väldigt intressant att följa under vintern. Hoppas på ett bra Svenskt skidorår trots all turbulens.

Men helgens största begivenhet ligger på söndag, då Allsvenska skall avgöras! 

Guldet SKA hem till Göteborg!

Dag två med fystester

Gjorde dom sista fystesterna nu ikväll, bänkpress, harres test, tre olika spänsttester och ett snabbhetstest över 30 meter (ett coopertest, dvs 3000m gjordes också, men det sprang inte jag). Inget av dem gick speciellt bra, fast det hade jag inte räknat med heller då det faktiskt var första gången jag gjorde dessa tester.  Så kan inte jämföra mot mig själv. I mars skall dock testerna göras om igen, får se om jag är med då. Fick väldigt ont i rygg, nacke, fot och framlår (ja, jag kanske är lite klen) idag, så är tveksam att göra en massa övningar man aldrig utsätter sig för annars. Tur att jag ska till min kiropraktor i morgon igen.

 Behåller testresultaten för mig själv = )

TV - Licensrazzia...

Var det igår på Vallagränd 1, där många av mina kompisar bor.  Huset har 96 lägenheter med bara studenter, dvs ett ganska stort tillhål för icke betalande "tv-licensare".  Efter fystesterna igår följde jag med Christoffer och Magnus till deras hus för att äta tillsammans, när vi nästan var framme ringde Sofia och varnade för Tv-licens mannen som återigen hade äntrat huset.  Varningen spreds sedan som en djungeltelegraf under kvällen till flera andra... Säkerligen åkte nog några fast ändå.

Förra gången licensmannen var där besökte han min burundiske vän Therrence, Magnus hade berättat för Therrence hur licensmannen såg ut och att han hade en pärm i handen. När Therrence öppnade dörren förstod han genast att det var den onde tv -licens mannen, och sa:  nej nej jag vill inte! Licensmannen ringde naturligtvis på igen, men Therrence vägrade att öppna. Tillslut fick Therrence en betalninglapp instucken i brevinkastet, men den ville han inte ha så han stoppar tillbaka ut den till licensmannen som i sin tur stoppar tillbaka den och går sin väg. Då öppnar Terrence dörren och kastar ut den igen, han ville verkligen inte betala TV- Licensen. Tror dock att han fått ge sig nu =)

Såg tidigare idag mellan alla studier ett avsnitt av Amerikanska gladiatorerna, programmet  följde jag slaviskt  någon gång i början på 90-talet, jag hade glömt av dom flesta gladiatornamnen men blev påmind om Nitro, Titan , Hunter, laser, Gemini, Lace, Gold och Zap igen. Man fick ibland se publiken, jag säger bara att vilka fula kläder man hade då!

Glömde nämna att jag gav 3 kronor (ett helt hockeylag) till saxofonmannen i måndags, han spelade då en av de bästa dansbandslåtarna som gjorts, nämligen Leende guldbruna ögon med Sven-Ingvars. Dansbandsmusik kan faktiskt vara bra!

Skall alldeles strax iväg för fler fystester.

Fystester

Har nu ikväll gjort diverse fystester med idrottscampuset (som väldigt kort sagt  är ett projekt där man kombinerar elitidrott med studier).  Fysprofilen som testets namn är,  är till för att man skall kunna jämföra sig emot andra elitidrottare och kunna se hur pass man ligger till, samt vad man är bra på och vad man är mindre bra på.

Testerna jag gjorde idag var ett handgripstest, dips, chins, brutalbänk (mage) och ett mjölksyratest där man körde 2x 150 meter i "idioten" format med 3 min vila emellan. Knäböjjen hoppade jag över. För egen del gick testerna sådär, men det var riktigt kul att se dom andra idrottarna som lyckades bättre.  Bland idrottarna var det höjdhoppare, kanotist, simmare, brottare, boxare, löpare, dansare, kickboxare, taekwondoare, orienterare, mångkampare m.fl.

Imorgon blir det fler tester.

Fick tidigare idag min hemtenta som jag ska skriva tills nästa fredag, det var inga lätta frågor! Kommer bli mycket studerande de närmaste dagarna.

Sitter just nu med filt och tända ljus och tittar på en av de absolut bästa filmerna som gjorts, nämligen Notting Hill med Julia Roberts och Hugh Grant.  Första gången jag såg den var hemma hos Glenn i hans rum, har för mig att han hade lånat den filmen av någon (bekräfta detta Glenn om du läser =). Vi båda tyckte att filmen var grymt bra! Har nu säkert sett den 20 gånger, och den är forfarnade lika bra.  Ronan Keatings låt When you say nothing at all gör ju inte filmen sämre precis.

Det känns som om det kommer bli fler filmer i höst, otroligt skön avkoppling.
Hösten är något av filmens årstid, det är njutbart att sitta med tända ljus i en skön soffa med någon "mysbar " tjej framför en bra film och gott godis, sen får det gärna vara riktigt ruskigt väder utomhus som förhöjjer myskänslan =)


Guldet Ska hem till Göteborg!

Nyss hemkommen från Råsunda, där Sveriges för tillfället (och även historiskt sett) bästa lag IFK Göteborg slog AIK med 1-0!  Bedömmer jag resultatet objektivt så var det inte rättvist,  men idrott är inte alltid rättvis, vilket ibland är förjävligt och ibland otroligt skönt. Just idag var det otroligt skönt att orättvisan var på rätt sida så att säga.

Målet som innebar seger för Blåvitt  var oerhört tveksamt. Jag satt bra till från min "ringsideplats" på läktaren,  skulle jag vara tvungen på att svara Ja eller Nej på om bollen var inne så skulle jag svara Nej....Detta kommer nog att diskuteras en hel del i morgondagens tidningar, och säkerligen kommer frågan om man ska införa målkamera i fotbollen också att väckas. Något som jag tycker är självklart, då det är synd att en del matcher avgörs pga att domarna missar.

Något mindre roligt som har hänt är att ett virus har attackerat min dator, som knappt går i styrfart längre. Oerhört frustrerande! Någon som vet något bra antivirusprogram att ladda ner?

Kimi Räikkönen vann igår hela Formel 1 Säsongen med ynka 1 poäng mot de båda McLarenförarna Alonso och Hamilton. Kul för Ferrari, kul för Finland. Ser hellre att en nordbo vinner än en Engelsman eller Spanjor.

Ibland vinner man och ibland förlorar man, det är tjusningen med sport tycker jag.

Landet runt med glögg...

Jag fastnade tidigare idag framför tv programmet Landet runt, ett synnerligen underskattat program enligt mig. De visar intressanta och roliga inslag ifrån hela Sverige, inslag som redaktören för programmet Bengt Alsterlind (ni vet "hej och välkomna till hajk")  väljer ut från Sveriges Televisions 11 nyhetsredaktioner runt om i landet.  Programmet visar således inte bara de stora nationella reportagen utan även dom små lokala, sådana reportage man aldrig skulle få se annars.

Jag pratade med min syster Lina i veckan, som jobbar lite extra på en förskola. En förskola som har en filosofi om att barnen skall vara ute i alla väder. Hon berättade att det hade spridits ett rykte om att man sett björn i skogarna runt mullsjö (min hemkommun) där förskolan ligger. Till min stora förvåning kom idag ett inslag om just björnryktet, och att barnen på förskolan inte längre fick vara ute i den närbelagda skogen.

Blev ingen tacos för mig ikväll, gjorde istället varma mackor vilket heller inte var så dumt. Dessutom hittade jag en flaska med blossaglögg inne i skåpet som legat där i 10 månader. Utgångsdatumet var dock den 25 april nästa år, så varför inte. Tog mig en kopp med russin och hasselnötter (hade ingen mandel), det var väldigt gott och julen kändes lite närmare =)

Önskade mig faktiskt glögg i födelsedagspresent för några år sedan, vilket jag också fick. Fast då var det björnekullas glögg, den godaste. Fast tror inte att den finns kvar fortfarande....eller någon som vet? 


Äntligen!

Äntligen börjar jag så smått att känna mig som en löpare igen. Något som jag inte gjort sedan hösten 2003 då jag började få skadeproblem. Sedan dess har jag genomfört otaliga rehab-, cykel-, vattenlöpnings-, längdåknings-,snöskolöpnings-  och mosslöpningspass.
Ja alla alternativträningsformer man kan tänka sig nästan.
Detta tillsammans med en massa styrkeuppbyggande träning har härdat kroppen ordentligt, vilket gjort att jag nu kan springa någorlunda kontinuerligt. Det är just kontinuiteten i löpningen som jag saknat de senaste åren.
All alternativ träning har "omformaterat" mina ben, det har kännts runt och samtidigt fyrkantigt när jag sprungit. Jag vet att det låter lite konstigt, löpare är konstiga.
Men nu har jag alltså börjat känna flytet i löpningen igen, det känns underbart. Visst gör det fortfarande ont när jag springer, ibland väldigt ont, varenda steg jag tar. Men det ska inte få stoppa mig den här gången.

Dagens träningspass genomfördes i härlig förmiddagssol ute runt stora skuggan nära lill-Jans skogen, klassisk löparmark har jag förstått. Jag kände mig ganska stark när jag körda min stege som såg ut enligt följande 6+5+4+3+2+1+3 min, där vilan mellan dom två första var 2 min och 90 sek därefter 1 min på de återstående. Total kvalitetslöpningstid blev 24 min. Lite lagom sådär.

Ikväll ska jag nog laga till lite tacos, var ett tag sedan.

Bridgeblandning...

Bestämde mig tidigare idag att jag skulle köpa en godispåse med "bridgeblandning", då det är en alldeles utmärkt blandning för en slapparkväll i soffan.  Även fast jag gillar en egen ihopplockad lösviktspåse bättre än en bridgeblandning, så känner jag att en bridgeblandning passar bättre än en lösviktspåse gör just ikväll.

Så jag ska alldeles strax tända lite ljus och äta min bridgeblandning. Det kommer att kännas bra.


Kom alldeles nyss hem från Haninge centrum, mötte då en man som gick i shorts och kortärmad skjorta. Jag undrar lite hur han tänkte när han tog på sig kläder för att gå ut i den 5 gradig värmen (eller säger man kylan?) och snålblåsten.

Tur att alla inte tänker lika, då tror inte jag skulle fått uppleva denna sommarklädda man mitt på mörka hösten. Som faktiskt fick mig att dra lite på mungiporna.


Varje dag...

Sitter han där med sin saxofon, på samma plats i samma kläder. Han spelar för alla oss som är på väg nångonstans. Idag lät det bättre än det brukar göra, något klarare. När jag gick förbi så njöt jag samtidigt som det smärtade, jag tänkte att det blir nog bra det här ändå...Skulle jag haft några kronor på fickan skulle jag gett dom till saxofonmannen, det får bli nästa gång istället.

Min gula nyckelpiga Kjell kom fram igen igår kväll. Han hade sett mitt tidigare inlägg om honom och ville klargöra att det minsann inte är så lätt att knyta sina skor om man har sex fötter, och där han får knyta den sista skon med tänderna.
Annars mådde han bara bra, han hade strategiskt bosatt sig bakom min spis nu inför vintern.  Perfekt plats tyckte han, så att han slipper att elda själv. Dessutom hade han börjat lyfta lite vikter för att komma ifrån stämpeln som spinkig och svag.

Vad stolt man var när man hade lärt sig att knyta sina skor förresten.

The Memory RemainsJag var förbered på det mentalt, men inte på hur det skulle vara känslomässigt. Det är stor skillnad på en föreställd bild och verkligheten märker jag nu när det inträffat.
En enda tanke  hör jag i huvudet, annars är det bara tomt och snurrigt, jag är ledsen.
Samtidigt var det kanske bäst såhär, bäst för dig. Även om jag själv inte insett det ännu.

Jag ångrar att jag inte tog chansen när jag hade den i sommras. En chans som tyvärr visade sig skulle bli den sista. Men jag tror och hoppas att vi ses igen någon dag, någon annanstans.

The memory remains

 


 

Grattis Lina!

Japp idag säger jag grattis till min vän Lina som fyller 22 år, skojjigt värre:) Hoppas du haft en bra födelsedag!

Igår var en kul dag, eller egentligen så var det bara kvällen som var kul. Då dagen bara bjöd på ett kiropraktorbesök, ett träningspass och ett besök på kansliet för att lämna in lite kvitton så att jag kan få ut lite pengar som jag har på mitt Hammarbykonto. Ekonomin är väl sådär just nu.

Det som var så kul på kvällen var nämligen att jag träffade den superhärliga tjejen igen som jag skrev om i mitt första inlägg. Tiden gick väldigt snabbt, precis som förra gången. Vi började med att äta på Bambo Palace (kungsgatan), en restaurang som jag inte tror att jag kommer att besöka igen. Maten var ok, glassbuffén suverän, men personalen rätt så trist.
Därefter blev det biljard, som jag inte spelat på evigheter. Vi hann med 4 matcher, jag vann 2 och hon vann 2. Fast jag kan erkänna att hon var något bättre än mig. Hon hade en jämnhet som inte jag kunde uppvisa i mitt spel =)  Att spela biljard var riktigt roligt, och sällskapet gjorde det ju inte mindre roligt precis, snarare tvärtom!  

På Lördag kan det förhoppningsvis också bli roligt...

Annars har Glenn och hans flickvän Lina fått tag i en lägenhet i Jönköping, superkul! Inflyttning 1 dec, samtidigt flyttar min syster Lina in i Glenns gamla lägenhet. Också kul, det behöver hon. Som ni märker känner jag 3 olika Linor =)

Sverige - Nordirland 1-1...sådär va?

Stockholms Vilda Uteliv

Läste i DN Söndag att Stockholm har ett vilt uteliv, och med det menades inte det glada partylivet på klubbarna. Utan att Stockholm är en utmärkt plats för "animalspottning". Anledningen till det är att Staden ligger strategiskt mellan havet och mälaren. Många olika miljöer har sin skärningspunkt här och många flytt - och vandringsvägar passerar Sthlm. Rovdjur som björn och varg ses lite då och då. Ekerö fick tex besök av en björn 1996. Även älg, hjortar och rådjur kan "spottas". Innanför tullarna håller en massa djur till; Duvhök, räv, utter, havsörn, tornfalk, pilgrimsfalk, berguv, kattugglor, kaniner och givetvis råttor. Bäver, vildsvin och häger är andra djur som finns i närheten av staden. 

Tycker att det är lite faschinerande med alla dessa vilda djur nära staden.  Visserligen har väl många av dem blivit  förtamade, men ändå : ) Eleganta och vackra att titta på är många av dem i alla fall. Så håll ögonen öppna för lite "animalspotting" nu i höst, även i stadsmiljö :)

Förövrigt så har jag ett eget husdjur som jag fått av Magnus. Förra veckan kom han till min lägenhet med ett hårspänne, på det satt en gul nyckelpiga med svarta prickar (är det också en nyckelpiga?). Enligt Magnus så ville nyckelpigan bo hos mig. Jag tackade och tog emot, lade hårspännet på köksbänken.  När vi sedan skulle titta till den så var den borta. Antar att den ville kolla runt i sin nya lya. I helgen fick jag dock syn på han igen, bytte några meningar. Tydligen heter han Kjell, är 6 veckor gammal och har nyss lärt sig att knyta sina skor själv. Nu lever jag och kjell i symbios med varandra.

Pizzatime

image3

Del av pizzan jag bakade, självklart med egengjord pizzasallad till...


Spiken Idag

Har idag på förmiddagen sprungit "spiken", en tävling som i min klubb Hammarby friidrott arrangerats i 37 år. Jag har aldrig sprungit spiken förut, så det var en ny upplevelse.
Vad är då spiken kanske någon undrar? Jo, för det första så lottas startnummrena ut, man kan få allt från 1-100 (?), jag fick nr 53. Man startar dessutom med 30 sekunders intervaller till skillnad mot andra lopp där man ofta startar tillsammans med de andra i sin klass. I spiken finns det en kvinnlig klass där alla åldrar springer, en pojkklass upp til 17 år, en seniorklass 17-35 år och en veteranklass 35 +. Alla klasser springer 2.7 km förutom seniorklassen som springer 5.4 km.
Banan är tuff, med många branta backar, knixar, kurvor och utförslöpor. Spiken och elefanten är två pris som man kan vinna i seniorklassen. För att vinna spiken (En helt vanlig stor Spik, som är ett vandringspris) så krävs det att man är närmast en genomsnittstid. Spiken har såklart gett namn till tävlingen. Den som i sin tur  vinner elefanten (En helt vanlig Elefant i trä, som ett vandringspris)  är längst ifrån genomsnittstiden. Jag vann inget av dessa., vilket jag inte var så ledsen över heller.

Hur gick det då för mig i loppet? Njaa, sådär. Blev väldigt trött men hade ganska mycket krafter kvar. Efter 9.02 min vid varvning (2.7 km) så tappade jag lite på andra varvet och kom i mål på 18.31 min. Kom på tredje plats efter Erik 17.04 och Johan 18.22, totalt var det 8 stycken med.  Är ändå ganska nöjd, tycker att det är kul att överhuvudtaget kunna springa en terrängtävling. Vilket jag inte kunnat göra det senaste åren. Vann en tränings t-shirt från Nike också, en gul som det står midnattsloppet 2006 på. Någon som vill ha den? Den är i storlek S och dri fit material.


Thomas Johansson lyckades inte vinna över Ivo Karlovic, fick stryk med 6-3, 3-6, 6-1. Tråkig tennis bjöds det på, inte alls lika vacker som igår. Kroaten slog hela 25 serveess mot Svenskens 4...Det säger ganska mycket om matchen.

Läste att det i Sverige finns en man som jobbar heltid med att rista runor, Kalle Runristare heter han (eller om efternamnet är ett artistnamn kanske?) och håller till på Adelsö i Mälaren. Så om någon vill ha en runa ristad så hör av er till honom. Men hör av er i god tid för det tar nämligen över ett halvår att få den klar.

Ikväll bakar jag pizza!


Sport i soffandag idag

Blev sittande i min soffa framför tv:n tidigare idag, anledningen var Stockholm Open och matchen mellan James Blake och Tomas Johansson. Dessa två herrar möttes ju i davis cup för några veckor sedan. Den gången gjorde Tomas en kanonmatch och vann. Idag bjöd dom återigen på en väldigt välspelad och svängig match, och även denna gång vann Tomas 3-6, 6-1, 7-6 (7-3). Johansson räddade 5 (!) Matchbollar varav 4 i samma game.  Vore riktigt roligt om Johansson med sin lite mer klassikt raka tennis i morgondagens final kan slå världens bästa serveare; kroaten Ivo Karlovic.

Tennis är en oerhörd vacker sport att titta på, i min mening kanske den vackraste.

Har nu också suttit och tittat på Lichtenstein - Sverige i Em-kvalet. En match där Sverige gjorde vad dom skulle, dvs vann matchen. Men det vore ju konstigt annars, Lichtenstein är rankad som 47:a av 52 länder på europarankingen, det bor 33717 människor där på en yta lika stor som halva öland. I Sverige bor det lite över 9 miljoner människor på en yta lika stor som Sverige. Det lilla furstendömmet förtjänar all respekt som "bara" får stryk med 3-0 av Sverige som rankas bland världens 20 bästa lag.

I morgon springer jag spiken, ska inte springa för fullt men kommer garanterat att bli trött.

Lösa hundar

Jag glömde i går att uttrycka min ilska över inkompetenta och arroganta hundägare som inte har sin hund i koppel. Det hände nämligen igår när jag var ute och sprang (IGEN skall sägas) att en lös hund sprang mot mig och började skälla och hoppa upp på mig.  En dramatisk scen utspelades, ägaren ropade att hon vill bara leka, jag svarade att jag inte ville leka med henne. Sa också med en ganska vänlig (nåja) ton att ha hunden i koppel, ägaren svarade; hon ska också få vara fri.  Vad svarar man på det?  Jag sa nått i stil med att då kan du väl gå långt ute i skogen med hunden där det inte går så mycket människor,  istället för ett elljusspår där det går, springer och cyklar hundratals människor varje dag. Jag avslutade konversationen med den meningen, hoppas hon förstod att alla kanske inte vill leka med hennes hund.
Min pappa blev för några år sedan biten av en hund i armen när han var ute och sprang, det gjorde ont, armen värkte och han hade kvar bitmärkena några veckor.  Av den enkla anledningen vill jag inte bli biten av en hund, pga att ägaren inte har kontroll över den.

Jag är inte arg på hundarna, bara på ägarna.

Chokladdag!

Dagen har varit fullspäckad, löpning i morses, städning av lägenhet, stress in till stan för massage (förövrigt ingen "skönmassage", utan det gör rejält ont) , chokladätning med Lina på nordiska muséet, Middag med Fia på söder...

Som jag skrev i onsdagens inlägg så skulle jag och Lina på Chokladfestivalen på nordiska muséet idag, och som vi åt choklad! Den fanns  i alla möjliga smaker som man kan tänka sig, och i alla möjliga färger och former. Med ca 40 utställare så fanns det gott om choklader som man fick provsmaka, har svårt att välja ut någon favorit av alla men kan nämna vit mango och limepralin, mörk skogsbärspralin,mörk pistagepralin, ljus lakritschoklad + alla andra choklader med runt 60-70 % kakaonivå. Dessutom fanns diverse kreationer från finalisterna i årets konditor till allmän beskådan. Helt otroligt vad man kan skapa av choklad. Hörde också att man haft en modevisning för något år sedan där modellernas "kläder" var av enbart choklad. Tänk att få äta upp dom kläderna på en vacker kvinna...lycka!

image1
Såhär kunde det se ut.


Såg en tant idag också, skulle gissa på att hon var runt 75 år. Hon sprang för att hinna med pendeltåget, hon var faktiskt ganska snabb, något lågt knälyft kanske men skulle säkert kunna ställa upp i  veterantävlingar och hävda sig bra.


Minusgrader och exkursion

På min termometer stod det i morses runt 07.00 tiden - 2.6 grader, första morgonen på väldigt länge som det var minusgrader, i alla fall utanför mitt fönster. Jag gillar kylan, har nog alltid gjort det. Fast en sol som värmer är inte dumt det heller. Känner mig ganska priviligerad över att få bo i ett land med fyra årstider. Alla har sin tjusning.

Nog om det. Idag har jag varit på exkursion, det var ganska kallt. En del var intressant, men ingen WOW känsla uppenbarade sig. Vi tittade på äldre odlingslandskap i olika soknar runt omkring Stockholm. Gamla bålgravar, runstenar, stensättningar och husgrunder var andra ingredienser i exkursionen. Det kändes lite som när man var yngre och skulle åka på skolresa. Vi satt två och två på bussen, alla hade matsäck med sig, läraren pratade i micken och bad oss att vara tysta när ljudnivån blev för hög. Man kanske inte har ändrats allt för mycket sedan lågstadiet ändå :)

För övrigt åkte jag på skolresa till Vimmerby och Astrid Lindgrens värld när jag gick i trean, det var tider det.

It´s Time

Japp, nu är det dags. Dags för mig att äntra den "blogguella" världen (säger man så?). Man kan ju då undra om någon över huvudtaget kommer att läsa min blogg. Men det bryr jag mig inte så mycket om egentligen. Skriver mest för min egen skull, men såklart blir jag glad om folk skulle läsa och kommentera den.

Idag blev jag väckt 07.10 av min gode vän Glenn, jag brukar aldrig ha på min mobil på natten. Men av någon anledning hade jag glömt stänga av den i går kväll. Jag har visserligen inga problem med att gå upp tidigt, men igår var jag uppe sent, så hade tänkt att sov lite längre än till sju. Men det blir inte alltid som man tänkt sig. Han berättade bla att han skjutit sin första älg och att han tittat på en lägenhet tillsammans med sin flickvän, vuxet! Jag har flera jämngammla vänner som flyttat ihop med sina flickvänner de senaste åren. Dom stressar mig en aning, även fast jag inte är så gammal.  Då jag inte kunde somna om efter samtalet så stack jag ut på en morgonjogg, sprang 45 min, sista 15 med min klubbkamrat Therrence, han springer ganska snabbt på sin morgondist. Känner att jag behöver springa med honom fler gånger. Därefter har jag  varit hos min kiropraktor, tillbringat över en timme i en butik på kungsholmen utan att ha provat några kläder. Butiksansvarig gav mig en lektion i diverse klädmärkens uppkomst och historia, något som jag tyckte var väldigt intressant då jag gillar mode. Kommer definitivt gå till den butiken nästa gång jag har pengar att handla för.  Sen har jag träffat Lina idag också, vi gick runt i stan, åt  chinamat och bestämde oss för att ses på fredag igen för att gå på chokladfestival på nordiska muséet. Jag älskar choklad!


Måste bara nämna att jag var på dejt i söndags också. En väldigt trevlig dejt med en väldigt härlig tjej. Har aldrig varit med om att tiden gått så snabbt när jag träffat en ny människa. Tiden går snabbt när man har roligt sägs det, i detta fallet stämde det definitivt.  Vore kul att träffa henne igen.

I morgon ska jag på exkursion med skolan 8-17, ska bli intressant.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0