Keb dag 5

Egentligen hände det inte så mycket i vandringsväg under dag 5 som är värt att berätta, men här kommer i alla fall den sista dagens sammanfattning.

Efter en skön natts sömn vaknade jag av att lätta regndroppar föll mot tältduken. Men bara för att vi kunde låg vi kvar en liten extra stund i tältet. Bussen skulle inte gå förens vid 12.15 så vi hade gott om tid på oss.

Planen var att packa ihop tältet och sedan gå 500 meter för att äta frukost i "kaffekåtan". Där visste vi att det fanns stora kanelbullar!


Gillar namnet skarpt på denna grill "Lap Dånalds" där det serveras renburgare.

Till frukosten förutom den vansinnigt goda kanelbullen åt jag en otroligt god våffla med hjortronsylt och grädde, lina valde en laxmacka istället. När vi satt och åtnjöt vår frukost, kom en gubbe in varpå följande ordväxling skedde: 

Gubbe "vad skönt det är att bli av med alla sopor"
Vi "ja det är det verkligen".
Gubbe "Ja soptunnan var närapå helt full", Ni hade ganska mycket sopor va?
Lina "ja, och vi var här och slängde igår kväll också"
Gubbe "Men ni har inte sovit här i natt va?"
Jag "Nej vi sov i tält några hundra meter bort"
Gubbe "Då skall ni egentligen ta med er allt skräp till Nikkaloukta". Det är bara de som betalar tältavgift som får utnyttja dasset,slänga skräp och fylla på vatten i kranen, det är så det fungerar här."
Jag "Men vi har tagit upp skräp som inte är vårt från Kebnekaise och hela vägen hit, det ser så bedrövligt ut med en massa skräp som ligger på marken"
Gubbe "Ah, på så vis. Men då borde ni ju nästan ha betalt"

Det borde vi nästan ha, för det var väldigt mycket skräp som vi plockade upp från marken. Förstår inte hur en del folk tänker. Varför kan inte var och en ta ansvar för sitt eget skräp!?

Jaja, vandringen gick vidare i ett lugtn tempo, vi ville njuta så länge som möjligt av omgivningarna.
Men vi hade bara 6 km att gå sista etappen till Nikkaloukta, och dessvärre gick den tiden väldigt snabbt.


Lina har fyllt på vatten


Leden någon kilometer från Nikkaloukta.

Bussen gick helfylld från Nikka mot Kiruna, ca 1 timme tog resan. Väl i Kiruna gick vi och kikade runt lite, bland annat på Kiruna kyrka (som blev utsedd till sveriges vackraste byggnad 2001), vi åt en bit mat på en restaurang, sedan sprang jag runt och kikade lite mer innan vi ringde till Carl-Olles taxi för vidare transport till flygplatsen. Säger det igen, skal ni till Kiruna och behöver taxi, kolla efter city-taxi kiruna AB, han är klart bäst, men framförallt billigast i stan.

 
Sveriges vackraste byggnad 2001

Måste visa en bild på Kirunas idrottsplats också, har aldrig sett en friidrottsarena med endast två banor runt och sedan asfalt. Antagligen är asfalten till för rullskidor och inlines.


Kiruna Idrottsplats


Parkering för spark!

Bilden ovan är rätt kul också, tror inte att det finns så överdrivet många städer i världen som har markerade sparkparkeringar!

Detta var i stort berättelsen om mitt och syrrans Kebnekaiseäventyr!

Nu blickar jag fram emot Marockoäventyret som startar på måndag :)

Tack och bock!

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0