Boktips Vildmarken kallar

Från kontorsråtta till vildmarksexpert!

Om du fick chansen att bryta upp från vardagen under ett år, vart skulle du ta vägen då? Thailand? Australien? Sydamerika? Alaskas ödermarker?

Guy Grieve var som folk är mest. Fru och barn, kontorsjobb, skulder och en känsla av att livet borde innehålla något mer. Till skillnad från de flesta av oss andra gjorde han något åt det. Livet måste vara mer än det här. Han bestämmer sig för att tillbringa ett år ensam i Alaska i harmoni med naturen.

När Guy kommer till Alaska visar det sig att stugan han ska bo i har brunnit ner. Kontorsråttan från Skottland är nu tvungen att på egen hand bygga en stuga i ödemarken samtidigt som vintern närmar sig. Endast med en hund som sällskap får Guy lära sig den hårda läxan att ett liv i vildmarken är långtifrån lätt, oavsett om det handlar om att få tag på mat eller att kunna tvätta sig utan att bli överraskad av björnar.



Bild från boken, Guy behövde gå på toaletten, Guy byggde  därför en toalett.

Vildmarken kallar är en klassisk äventyrsskildring i modern form. Guy Grieve skildrar ärligt och medryckande sitt år i Alaskas vildmark. Han berättar om fantastiska upplevelser och stora umbäranden, om hemlängtan, svindlande vacker men hotfull natur och om känslan av total frihet.

Den här boken ska jag införskaffa någon gång!

Tack och bock/ JL

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0