Stockholm Kanotmaraton

Min och Magnus lilla galna idé som vi fick vid midsommar genomfördes i lördags med oss på startlinjen.
Vi hann bara med två gånger alá 1 timmes träning innan loppet skulle vi köra de 30 km runt om i Sthlm.

10 min innan starten skulle skjutas av var alla tvungna att sitta i kajakerna, 10 min innan starten kom jag och Magnus till startområdet för att hämta ut nummerlappar, gå på toaletten och fixa det sista med kajaken. Det brann lite i knutarna om man säger så. Men vi kom iväg tillsammans med över 100 andra kajaker, något trångt.

Taktiken var att ta det ganska lugnt i början och "hänga våg" på andra k2:or när tillfälle gavs. Det går nämligen betydligt lättare då, vattenytan är redan bruten och vi bakom får lugnare vatten att paddla i. Vädret var soligt men något blåsigt, speciellt ute på riddarfjärden och ulvsundasjön då vågorna gick rätt höga. Då var det rätt skönt att sitta i våran breda Albatross XL. Det var dock inte kul att paddla XL under resten av loppet då den är väldigt trögpaddlad.

Efter ungefär 1 timme började den hårda sitsen att göra sig påmind, vi fick väldigt ont i baken och benen!
Hur som helst varvade vi på ca 1.32.30, något efter dom 1.30 vi tänkt oss (målet vi hade var att klara det på 3 h).
Ut på andra varvet var det inte lika många kajaker att brottas med, vilket var rätt skönt. Nu brottades vi bara mot vågorna, mot vår egen smärta och trötthet (det lät bra va?). Men det var faktiskt så det var. Flåsmässigt var det inget problem, man blir inte flåsig av att paddla tre mil, man har inte de tempot.

Stärkta av Linas Hejarop maxade vi igenom Karlbergskanal mot mål, det var två trötta killar som passerade mållinjen på 3.11.03! Vi klarade inte det uppsatta målet, men hey vad gör det. Vi kom iallafall iväg och gjorde det vilket såhär i efterhand när alla smärtor är borta var grymt kul!

Vi slutade på en 5:e plats av 12 startande k2:or på långa banan. Det är vi ganska nöjda med, skulle vi bara varit med i starten kanske vi skulle vunnit....haha eller inte.

Tack och bock


Kommentarer
Postat av: Linda

jamen om man har strumpor på fötterna måste det ju heta strumpfota!:) allting är fint med mig, tack! hoppas du har det bra du med!

2008-09-03 @ 16:43:17
URL: http://lindisens.blogg.se/
Postat av: Lina

heja heja! hade du inte nämnt mig hade du åkt på spö... hrrrm mja i tanken iaf

2008-09-03 @ 18:42:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0